Tips voor het vinden van een geschikt kinderbed

Foto:

Ingezonden Wanneer je begint aan kinderen komt hier ontzettend veel bij kijken waar je hiervoor nog helemaal niet aan had gedacht. Wat te denken bijvoorbeeld van kinderbedden.

Want welk kinderbed moet je nou in godsnaam kopen? Er zijn zoveel verschillende opties en varianten. Van ledikanten tot bedbanken, van hoogslapers tot juniorbedden en nog veel meer. Hieronder gaan we daarom kijken naar hoe je een goede keuze kunt maken bij het kopen van kinderbedden.
Welke kinderbedden zijn er allemaal?

Het eerste waar je op moet letten is de juiste maat voor je kinderbed. Hierbij kun je vooral kijken naar de leeftijd van je kind, daarbij hoort dan een bepaald type bed. Online en bij beddenverkopers kun je hier veel over vinden. Nadat je de maat hebt bepaald kun je een soort bed kiezen. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we verschillende soorten voor je op een rijtje gezet:

  • Ledikanten met eventuele extra opties, zoals een extra logeerplek of lades om spullen op te bergen
  • Bedbanken, vaak gecombineerd geleverd met opbergruimte of slaaplades
  • Stapelbedden, ook weer te combineren met andere opties
  • Hoogslapers of halfhoogslapers, met allerlei extra’s zoals ingebouwde kast of een glijbaan

Vaak is er ook een bepaald onderscheid in bedden die zijn geschikt voor meiden en bedden geschikt voor jongens. Jongens kiezen bijvoorbeeld vaker voor een hoogslaper, omdat dit vaak wordt gezien als stoerder. Hier kun je handig gebruik van maken door het te combineren met een ingebouwde kast en later als ze wat ouder zijn met een bureau. Meiden kiezen dan weer vaker voor een bedbank, omdat ze dit zien als knus. Vaak kleden ze dit dan nog aan met bijvoorbeeld allerlei kussens.
Waar moet je verder altijd goed op letten?

Je weet nu dat je eerst moet kijken naar de maat en welke soorten bedden er allemaal zijn, maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Je hebt nog steeds ontelbaar veel opties en weet misschien nog altijd niet zo goed wat nou te kiezen. Daarom hebben we wat tips op een rijtje gezet.

1. Allereerst is veiligheid bij een kinderbed van groot belang. Het materiaal moet daarom geen gevaarlijke stoffen of onderdelen bevatten. Ook moet het bed qua constructie goed in elkaar zitten en moet het stevig zijn. Tot slot moet het beschermen tegen het eventuele vallen van kinderen.

2. Het bed moet tegen een stootje kunnen, omdat kinderen nou eenmaal graag spelen. Ook van het bed maken ze hierbij gebruik. Rekening erop dat er ook wordt gesprongen op het bed, dus hier moet het tegen kunnen.

3. Het kan zijn dat je een kinderbed later nog moet verplaatsen. Het is daarom handig wanneer een kinderbed bestand is tegen verhuizingen, en dus is gemaakt van duurzaam materiaal. Het is dan ook niet altijd slim om voor de goedkoopste optie te gaan als je graag langer van je bedden gebruik wil maken.

4. Een kinderbed is vaak mooi en dat is niet voor niks. Voor kinderen moet slapen leuk zijn, dat maakt het makkelijker. Een kind moet zich ook veilig voelen in bed. Het uiterlijk van een bed is voor kinderen daarom zeker belangrijk.

5. Kijk goed naar de prijs/kwaliteit verhouding. Dit is bij elke aankoop een factor en dat is bij een bed voor je kinderen natuurlijk niet anders.

Met deze tips moet het kopen van een kinderbed in principe lukken. We raden altijd aan om ook met je kind te overleggen. Zoals we al zeiden is de omgeving waarin deze slaapt namelijk heel belangrijk, en een bed speelt daarbij een grote rol. Het beste is daarom vaak om samen een geschikt bed uit te zoeken. Beddies biedt je ontzettend veel opties!

Reacties

Cookieinstellingen