Waarom is het hebben van een samenlevingscontract interessant?

Foto:

Samenwonen is een grote stap. Ieder huis is anders en je wilt het helemaal je eigen maken. Tijdens je verbouwing komen er veel kosten bij kijken. Met deze tips kun je direct kosten besparen tijdens je verbouwing. Daarnaast vind je ook nog andere handige tips voor samenwonen!

Wij gaan samenwonen wat nu?
Je hebt samen met je partner het perfecte huis gevonden. Niet te groot of te klein met ruimte voor het uitbreiden van je gezin. Maar je wilt toch een extra kamer maken die je kunt gebruiken als thuis kantoor. Want daar zul je de komende jaren steeds vaker tijd doorbrengen nu iedereen thuis moet werken. Hieronder vind je verschillende tips die helpen bij het ordenen van je verbouwing.

  • Planning, zorg dat je weet wat je wilt en wanneer het af moet zijn.
  • Do it yourself, maak een lijst van klussen die je zelf uit kunt voeren.
  • Vaste prijs, spreek een vaste prijs af en betaal niet per uur.
  • Inkopen, ga zelf op zoek naar de beste deal voor de materialen.

Bij het klussen komen altijd onverwachte kosten kijken. Schaal deze ook in, maar door de planning zo strikt mogelijk te houden hou je overzicht op de kosten. Neem ook een aannemersbedrijf of klusser om de arm waarvan je weet dat hij te vertrouwen is. Vraag rond bij familie en vrienden of ze ervaring en referenties hebben. Zo kom je niet voor onverwachte kosten of narigheden te staan.

Het is tijd om te gaan samenwonen!
Nadat je verbouwing volgens plan is gegaan is het eindelijk tijd om samen te gaan wonen! Wist je dat als je samen gaat wonen er wettelijk niets voor je is geregeld. Een samenlevingscontract is heel belangrijk voor jou en je partner. Je moet er niet aan denken dat je uit je net verbouwde huis wordt gezet. In een samenlevingscontract die je bij een notaris in Tilburg laat opstellen staat onder andere dat jullie samen het huis bezitten.

Nu hoor ik je zeggen wij gaan niet uit elkaar dus we hebben geen samenlevingscontract nodig. Dat is niet helemaal waar want zonder een samenlevingscontract heb je bij het overlijden van uw partner geen recht op een erfenis. Met een samenlevingscontract kun je in alle rust in je huis blijven wonen. Het opstellen van een Samenlevingscontract doe je gemakkelijk bij een notaris in de buurt bijvoorbeeld uit Tilburg.
Er worden nog veel meer zaken geregeld bij een samenlevingscontract zoals hoeveel de inbreng van jou en je partner is. Hoeveel schuld iemand nog heeft en/of die schuld ook gedeeld wordt bij scheiding.

Het tekenen van een samenlevingscontract kan gevolgen hebben. Hierbij kun je denken aan de hoogte van belastingen die je moet betalen. Wist je trouwens dat je een samenlevingsovereenkomst nodig hebt om fiscaal partnerschap aan te vragen.

Notaris vinden in de buurt
Ben je klaar met je verbouwing en is je hoofd leeg? Dan is het verstandig om een Notaris te zoeken. Je wilt geen uren rijden om een samenlevingscontract op te stellen dat snappen we volledig. Kijk daarom bij de degoedkoopstenotaris.nl voor een goedkope notaris in de buurt.

Woon je bijvoorbeeld in Tilburg? Kijk dan gemakkelijk online voor een notaris uit Tilburg. Ze stellen voor de laagste prijs een samenlevingscontract voor je op. Zo bespaar je niet alleen op je verbouwing. Dat is een win, win. Bekijk wat de kosten samenlevingscontract zijn. Bespreek het vooral eens met je partner. Wie weet denken jullie er wel hetzelfde over!

 

 

Reacties