Tweewekelijkse cijfers RIVM: 391 besmettingen in Dongen

Foto: Pixabay License/geralt

Eerder deze week maakte het RIVM ook de actuele besmettingscijfers in Dongen bekend. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake was van 391 COVID-19 besmettingen in de periode van 10 november tot en met 23 november.

Dat is een stijging vergeleken met vorige week, toen de teller in Dongen voor de twee weken daarvoor op 246 besmettingen stond. Dongen volgt daarmee de stijgende trend in de besmettingscijfers. In de periode van  27 oktober tot en met 9 november was er sprake was van 176 besmettingen.

Er werden de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM drie personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Er overleed volgens het RIVM in deze periode één Dongenaar aan corona.

Bron: RIVM

Vaccinatiegraad Dongen
Volgens het RIVM heeft in Dongen 90 procent van de volwassenen één prik gehad, terwijl 89 procent volledig is gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Dongen 78 procent deels gevaccineerd en 74 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 89 procent voor één prik en 88 procent op twee prikken. Deze cijfers dateren van zondag 14 november.

Bron: RIVM

 

De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst, gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma.

 

 

Reacties