Maak jouw badkamer milieuvriendelijk met deze tips

Foto:

Ingezonden Hoeveel tijd breng je door in je badkamer? Een paar minuten per dag? Een uur of langer? De kans is groot dat het meer tijd is dan je realiseert.

Of je nu binnen enkele minuten de badkamer in en uit bent – of jouw ochtendroutine op een meer ontspannen manier aanpakt – de tijd die je daar doorbrengt, kan een groot verschil maken op de vraag of de badkamer milieuvriendelijk is.

Zelfs kleine veranderingen kunnen de badkamer groener maken en kunnen je ook helpen wat te besparen en groener te leven. Sterker nog, deze wijzigingen zijn eenvoudig en gemakkelijk aan te brengen. Hier zijn zeven manieren om de badkamer beter te maken voor het milieu:
Begin met de kranen

Sluit je het water bij de wastafel al af terwijl je je handen inzepen of je tanden poetst? Goed bezig! Ga nog een stap verder en kies voor waterbesparende badkamerkranen. Ze verminderen de doorstroming, waardoor je minder water gebruikt voor alledaagse taken zoals het wassen van jouw handen.
Neem kortere douches

Een warme douche is ontspannend, maar als je er te veel tijd in doorbrengt, kan dit snel oplopen in termen van waterverbruik. Maak jouw doucheroutine efficiënter of stel een timer in om ervoor te zorgen dat je geen tijd, geld en water verspilt. Een zeer efficiënte douchekop zorgt ervoor dat je tijdens het douchen minder water gebruikt, ongeacht hoeveel tijd je onder de straal doorbrengt.
Maak schoon zoals je altijd schoonmaakt

Jij hoeft je geen zorgen over het milieu op te offeren voor een kamer die sprankelt en straalt. Overweeg natuurlijke alternatieven in plaats van te kiezen voor schoonmaakproducten die bleekmiddel, ammoniak of andere agressieve chemicaliën bevatten. Om bijvoorbeeld de toilet schoon te maken, gooi je een half kopje zuiveringszout in de kom en voeg je een kwart kopje azijn toe. Schrob het goed nadat het borrelen is gestopt. Een gelijkmatige mix van water en azijn is een effectieve reiniger om zeepresten en alledaags vuil te verwijderen.
Creëer minder afval

Papieren handdoeken zijn duur en belanden na eenmalig gebruik op de vuilnisbelt. Gebruik in plaats daarvan een vochtige doek of spons om badkameroppervlakken en spiegels af te vegen. Ze kunnen allemaal worden afgespoeld, gewassen en hergebruikt worden, in tegenstelling tot papieren handdoeken of poetsdoeken voor eenmalig gebruik.
Gebruik handdoeken vaker

Doorbreek de gewoonte om een net gebruikte handdoek in de was te gooien. Je gebruikt het om een schoon lichaam af te drogen, dus hang het op en gebruik het meerdere keren voordat je het gaat wassen. Je bespaart hiermee ook water, energie en tijd.
Duurzame toiletten

Wist je dat je waarschijnlijk elke week meer water gebruikt om jouw toilet door te spoelen dan om te douchen? Een duurzaam toilet kan een groot verschil maken in hoeveel water je bij elke spoeling gebruikt.

Badkamerplanet biedt een verscheidenheid aan milieuvriendelijke sanitaire producten om je te helpen de overgang naar een groenere badkamer te maken. We zijn er om je te helpen een steentje bij te dragen om de planeet te redden en geld te besparen, terwijl je geniet van een mooie, goed uitgeruste badkamer. Kijk snel op www.badkamerplanet.nl om ons assortiment te bekijken.

Reacties