Tijd voor onszelf steeds belangrijker

Foto:

Ingezonden Om de hectische corona periode goed te doorstaan is het belangrijk om goed voor onszelf te zorgen. Het nieuwe platform Mindtreatz motiveert mensen om meer tijd aan zichzelf te besteden en inspireert een bewuster leven.

Om rust te kunnen ervaren, is het de kunst om af en toe het hoofd helemaal leeg te maken. Het kijken van een film zorgt voor ontspanning, maar de mind wordt hierbij nog steeds belast. Het beste is om af en toe nergens aan te denken. Er zijn mensen bij wie dit lukt door het uitoefenen van een hobby of een wandeling in de natuur. Daarentegen is er een steeds grotere groep mensen die hier problemen bij ondervinden. Deze mensen ervaren stress. Investeren in jezelf is dan hoognodig om het stressniveau terug te dringen. Ook in het geval van chronische vermoeidheid is het de moeite waard te luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft.

Er zijn heel veel verschillende manieren om dichter bij jezelf komen. Te denken valt aan mediteren, yoga beoefenen, yoga nidra, of een reading of healing boeken. Roep hulp in van professionals die persoonlijk, online, of door behulp van een online cursus, kunnen helpen om meer richting te geven aan het leven. Er zijn genoeg tools en mogelijkheden om meer te ontspannen en er is voor iedereen een manier die past. Bewust zijn van het feit dat stress slecht is voor het lichaam zorgt voor actie op het moment dat stress wordt ervaren. Dit kan helpen om het leven op een vele mooiere en betere manier te ervaren.

Het online Mindtreatz brengt het aanbod van mindfulness bij elkaar. Het aanbod varieert van online cursussen, e-books, workshops, events en retreats. Het platform is geschikt voor iedereen die zich op persoonlijk vlak wilt ontwikkelen of meer rust wil ervaren. Het richt zich onder andere op ademhalingssessies, online yoga lessen en tarot- en numerologie cursussen. Ook zijn er leuke events te boeken die ervoor zorgen dat ze dichter bij zichzelf komen te staan. Ze hebben allemaal als doel om minder stress te ervaren en ervoor te zorgen dat je dichter bij zichzelf komt te staan.

Mindtreatz past in een nieuwe en gezonde manier van leven, waarin we niet alleen aandacht besteden aan ons lichaam, maar ook aan onze mind. Op het platform wordt het aanbod van verschillende bewuste ondernemers, welke dezelfde missie uitdragen, bij elkaar gebracht. Mogelijkheden op het gebied van persoonlijke groei komen op een overzichtelijke manier samen. Hierdoor wordt de stap naar een bewuster leven makkelijker gemaakt.

Reacties