Stijgende besmettingscijfers in Dongen, vaccinatiegraad richting 90%

Foto: Pixabay License/geralt

Eerder deze week maakte het RIVM ook de actuele besmettingscijfers in Dongen bekend. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake was van 246 COVID-19 besmettingen in de periode van 3 november tot en met 16 november.

Dat is een stijging vergeleken met de twee weken daarvoor, toen de teller in Dongen op 118 besmettingen stond. Dongen volgt daarmee de stijgende trend in de besmettingscijfers. In de periode van  6 oktober tot en met 19 oktober was er sprake was van 33 besmettingen.

Er werden de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM geen personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Er overleed volgens het RIVM in deze periode één Dongenaar aan corona.

Vaccinatiegraad Dongen
Volgens het RIVM heeft in Dongen 90 procent van de volwassenen één prik gehad, terwijl 89 procent volledig is gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Dongen 77 procent deels gevaccineerd en 74 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 89 procent voor één prik en 88 procent op twee prikken. Deze cijfers dateren van zondag 7 november.

De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst, gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma.

 

 

Reacties