GGD West-Brabant start deze week met boostervaccinaties

Foto: Pixabay License/torstensimon

GGD West-Brabant bereidt zich voor om op vrijdag 19 november te starten met de boostervaccinaties. Mensen die zijn geboren voor- of in 1931 kunnen, zodra zij een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, vanaf donderdag 18 november een afspraak maken via de landelijke online afsprakentool voor een vaccinatie op een GGD-locatie.

Start boostervaccinaties
GGD West-Brabant geeft het startschot voor de boostercampagne op vrijdag 19 november op locatie Breda International Airport (voorheen vliegveld Seppe) in Bosschenhoofd. Daarna volgt op maandag 22 november locatie Breepark in Breda. Beide locaties zijn vooralsnog geopend van maandag tot en met vrijdag. De procedure verloopt gelijk aan vorige keer: mensen komen met hun uitnodigingsbrief naar de vaccinatielocatie, worden gecheckt op identiteit en vervolgens gevaccineerd. Ook wachten zij weer een kwartier ter observatie.

Online afsprakentool
Via de landelijke online afsprakentool maken mensen een afspraak voor het halen van de boostervaccinatie. Goed om te weten is dat vanaf 18 november dit landelijke portaal NIET meer gebruikt kan worden voor het maken van afspraken voor een eerste of tweede prik en in het geval van mensen met een afweerstoornis, een derde prik. Voor het maken van deze afspraken bellen mensen naar het landelijke afsprakennummer (0800 – 7070) of bezoeken de vaccinatielocatie op vrije inloop.

Geen vaccinkeuze
Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen covid-19 te versterken. Voor de boostervaccinatie wordt gebruik gemaakt van een mRNA vaccin: Pfizer/BioNTech of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin iemand als 1e en 2e prik heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid. De onderstaande link naar de website van GGD GHOR geeft informatie en details over de boostervaccinatie. Ook op de website van het RIVM staat veel informatie en veel gestelde vragen over de boostervaccinatie.

KLIK HIER voor meer informatie

Reacties