Drie jubilarissen van het Dongens Mannenkoor in het zonnetje gezet

Foto:

Tijdens een jubileumviering voor de leden van het Dongens Mannenkoor, zijn afgelopen vrijdag drie jubilarissen gehuldigd.

De voorzitter van het Dongens Mannenkoor, Ad Evers, zette de tweelingbroers René en Dré van den Bosch in het zonnetje voor hun 40-jarig jubileum bij het Dongens Mannenkoor. “Twee kleine grote mannen,” zo werden de broers beschreven. “Dré heeft een speciaal soort humor, die hij zeker ook laat horen bij de presentaties tijdens de concerten van het koor. Daarnaast heeft Dré een tijdlang de PR voor het koor verzorgd en was hij lid van de sponsorcommissie en het bestuur.”

René van den Bosch is het enige koorlid dat nog actief is in het arbeidzame leven. “René, jij werkt nog, maar dat zal niet zo lang meer duren. Hopelijk gaat het bedrijf waar je werkt niet failliet als jij gaat stoppen.” René is een koorlid dat altijd voor gezelligheid zorgt in de derde helft. De broers kregen de zilveren bondspeld en een oorkonde voor hun veertigjarig jubileum.

Erelid
De derde jubilaris, Ad Brants, is al 50 (!) jaar lid van het koor. Ad is begonnen als zanger bij het koor van de St. Jozefparochie. “Daarna is Ad lid geworden van het Dongens Mannenkoor. Ad heeft in verschillende stemgroepen meegezongen en is nu ervaren eerste tenor.” Ad Brants is belangrijk voor het koor door alle contacten die hij heeft, onder meer met de beroepsvereniging waar het koor bij is aangesloten. Ook is hij aanspreekpunt voor de dirigente. (Het Dongens Mannenkoor heeft sinds kort een nieuwe dirigente, Maria Kuijpers). Daarnaast is Ad secretaris in het bestuur en houdt hij zich bezig met allerlei zaken die binnen het koor spelen.

“Na 50 jaar wil Ad gas terugnemen. Daarom zetten wij hem vandaag extra in het zonnetje. Het volledige koor heeft ermee ingestemd Ad Brants te benoemen tot erelid van het Dongens Mannenkoor.” De jubilaris kreeg de gouden bondspeld en een oorkonde voor het vijftigjarig jubileum. Ook kreeg hij een oorkonde voor het erelidmaatschap van het koor. Daarna werden alle jubilarissen toegezongen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen