Samen sporten in Park Vredeoord

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

In 2020 heeft de gemeente Dongen samen met een groot aantal Dongense partners invulling gegeven aan het Lokaal Sportakkoord.

In het sportakkoord zijn ambities en activiteiten benoemd die inzetten op een leven lang, plezier in sport – zowel als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. Een van de activiteiten in het sportakkoord is het beter benutten van de openbare ruimte. Stichting Parkplezier is een van de aanvoerders van deze ambitie. Samen met onder andere MiCasa.fit worden sinds kort sport- en beweegsessies in park Vredeoord georganiseerd.

Bewegen en nieuwe mensen ontmoeten
De sport- en beweegsessies zijn niet alleen gericht op beweging. Het samen buiten sporten is ook nog erg gezellig, zo vertelt deelneemster Alie de Jong. “Ik ga graag in het park sporten omdat lekker bewegen in buitenlucht leuk is. Het is leuk om samen met anderen te sporten en er zit veel variatie in de oefeningen. Allerlei oefeningen met de bal, pionnen, gewichten en zo. Alleen of in groepjes. Ik beveel het zeker iedereen aan: je bent aan het bewegen én je ontmoet nieuwe mensen.’’ Deelneemster Brigitte Boelaars sluit zich daarbij aan: “Wat ik leuk vind aan deze activiteit is het sporten zelf, en de gezamenlijkheid. Er wordt veel gelachen, het is vrolijk en toch merk ik duidelijk dat mijn conditie verbetert. Elke keer krijg ik meer vertrouwen in mezelf. Als je wat ouder bent ben je blij dat je dit nog kunt.”

Meer informatie
Iedere woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 10.50 uur kunnen ouderen onder begeleiding van een sportinstructeur deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. Na het sporten wordt er samen gezellig een kopje koffie gedronken. Meer weten of aanmelden kan via [email protected] of telefonisch via 06-22686794 – Ingrid Verhoeven – Stichting Parkplezier.

Reacties