Geveltuintjes aan de Biezen officieel geopend door Wijkraad Centrum en gemeente

Foto: Lia van Gool

Het weer was in ieder geval goed voor de plantjes in de geveltuintjes in de Biezen. In het kader van ‘Grijs naar groen’, een initiatief van de Wijkraad Centrum, werden de geveltuintjes afgelopen zaterdag ‘officieel’ geopend.

Een aantal buurtbewoners, wethouder Lepolder, Oscar van Rijn en Addo Geerts van de gemeente en het bestuur van de Wijkraad Centrum, Tonnie den Boer en Ine van Iersel, waren op deze regenachtige zaterdag bij elkaar bij ‘Dongense Dingen’, op de hoek van de Hoge Ham en de Biezen. Alle aanwezigen werden warm verwelkomd met een kopje koffie en een koekje.

Door Lia van Gool/Weekblad Dongen

Namens de Wijkraad Centrum heette Ine van Iersel de aanwezigen welkom. Oscar van Rijn ging vervolgens in op de samenwerking tussen de gemeente en de Wijkraad. “Het idee is naar voren gebracht door de Wijkraad en daarna is het vuurtje gaan branden.” In verband met de breedte van de trottoirs, konden helaas niet alle bewoners meedoen aan de geveltuintjes. “Er is gezocht naar maatwerk. De samenwerking tussen de gemeente, de wijkraad en de bewoners is prima verlopen.” Door de geveltuintjes is de saamhorigheid in de straat beter geworden, daar waren alle aanwezige bewoners het over eens. “Wij hebben ook veel positieve reacties gekregen van mensen die langs kwamen lopen.” Petra Lepolder vond, dat de geveltuintjes ‘vrolijkheid’ brengen. “Het regenwater loopt sneller weg, de tuintjes zorgen voor biodiversiteit. Dat zijn belangrijke zaken in deze tijd.” De gemeente brengt binnenkort een flyer en digitale folder uit over de geveltuintjes. Daarin kunnen geïnteresseerden alle informatie vinden over de geveltuintjes. Mensen die hierover nog vragen hebben, kunnen natuurlijk terecht bij de Wijkraad Centrum.

Het is de bedoeling van de Wijkraad Centrum om het project van de geveltuintjes verder uit te rollen, in samenwerking met andere wijkraden. Ook denken zij al aan andere zaken zoals bijvoorbeeld groene daken en ontkoppeling van de hemelwaterafvoer. “In het voorjaar kunnen wij echt aan de bak.”

Plantenbon
Tot slot kregen alle aanwezige bewoners een plantenbon, namens de gemeente uitgereikt door Oscar van Rijn. Tonnie den Boer en Ine van Iersel hadden, namens de Wijkraad Centrum, voor iedereen een kleine plant, die nog in de geveltuintjes geplant kon worden.

En daarna was het tijd om een kijkje te gaan nemen bij de geveltuintjes. De plantjes stonden te glimmen van de regen, maar dat nam niet weg dat de gevels van de huizen aan de Biezen er gezellig uit zien. Een kleine moeite, zo lijkt het, met een prachtig resultaat.

Wijkraad Centrum
Duidelijk is, dat de Wijkraad Centrum veel ideeën heeft. Ideeën, die zij naar voren kunnen brengen tijdens regelmatige overleggen met de gemeente. Wie ideeën heeft, kan dat melden bij de Wijkraad Centrum, via het mailadres [email protected]. De Wijkraad heeft ook een (nieuwe) website. Neem gerust een kijkje op www.wijkraadcentrumdongen.nl.

Met dank aan: Lia van Gool/Weekblad Dongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen