Marilyn Dekkers: “Terra, donkerbruin en biscuit zijn de trendkleuren in bedtextiel”

Foto:

Advertorial Oktober is woonmaand en dus neemt Oosterhout Nieuws een kijkje bij Marilyn Dekkers van Dreamland voor de trends in bedtextiel.

Modekleuren
Deze maand is het weer de woonmaand. Tijd om het binnen in huis weer gezellig te maken. Maar welk dekbedovertrek moet er dit najaar op je bed liggen als je een beetje met de tijd mee wilt gaan? Specialist in bedtextiel Marilyn Dekkers van Dreamland praat ons bij: “Wit is eigenlijk de basiskleur van bedtextiel in de zomer. Toch zien we dit najaar de trend om wit als basis te gebruiken en dat dan te combineren met warme tinten. Denk dat bijvoorbeeld aan terra, donkerbruin, biscuit. Zo creëer je een kalme en stralende najaar sferen in je slaapkamer.”

Revival van ribstoffen
Marilyn: “De wereld heeft het afgelopen jaar een beetje stilgestaan. Je merkt dat we daardoor meer dan ooit verlangen naar reizen en je ziet dat we ons daarom extra laten beïnvloeden door bijvoorbeeld Japanse invloeden. Ook merk je dat er dit najaar veel oog is voor details voor een vintage look, zoals bijvoorbeeld sierkussentjes. Ook zie je hierbij veel teddystoffen en ribstoffen die weer bezig zijn met een revival. Vaak wordt dan de keuze gemaakt om ton-sur-ton te werken met de kleuren om toch een warm geheel te krijgen. Vintage van de jaren ’70 uit de vorige eeuw, maar dan wel in een modern jasje!” zo vertelt ze lachend.

Essenza en Mauritshuis
Vorig jaar was de Van Gogh Collectie van Beddinghouse helemaal nieuw. Marilyn: “Binnen deze collectie zijn de designs geïnspireerd op één van de schilderijen van Vincent van Gogh. Deze serie is verder uitgebreid en ook Essenza komt met kunstwerken op hun bedtextiel na een nieuwe samenwerking met het Mauritshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Deze mooie en elegante dekbedovertrekken zijn ook nog eens mooi verpakt en daarmee een ideaal cadeau, bijvoorbeeld voor de zak van Sinterklaas of onder de Kerstboom!”

Milieubewust slapen
“Ook vinden we het steeds belangrijker om ook verantwoord om te gaan met grondstoffen. Zo zie dat er, naast diverse keurmerken, ook speciaal GOTS-gecertificeerd katoen wordt gebruikt. Het internationale GOTS-certificaat garandeert niet alleen het gebruik van biologisch geteeld katoen, maar ook dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Beter voor je huid, beter voor de aarde én beter voor de werknemers dus. Het biologische katoen voelt heerlijk zacht aan en gaat jarenlang mee. Een duurzame keuze!”

Meer informatie
Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste bedmode en wil je het zelf voelen en ervaren? Ga dan eens langs bij Dreamland. Marilyn of een van haar collega’s helpt je graag met goed en deskundig advies op maat. De showroom van Dreamland is te vinden aan de Leijsenhoek 34 naast het busstation. Open van dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. En je kunt gratis parkeren op de Mathildastraat naast de showroom. Op zondag 31 oktober is het koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur!

  • Dreamland, Leijsenhoek 34 (naast het busstation), Oosterhout, tel.: 0162-42880
  • www.dream-land.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Dreamland

 

Reacties