Het is weer tijd voor de bladkorven

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De herfst is weer aangebroken en dat betekent dat er weer veel blad van de bomen gaat vallen. De buitendienst van de gemeente Dongen doet haar best om dit op te ruimen en de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het gevallen blad kan weer verzameld worden in één van de 85 bladkorven die die deze en volgende week geplaatst worden.

De bladkorven zijn bedoeld voor het verzamelen van bladeren die van gemeentelijke bomen in tuinen van inwoners vallen. Doordat de bladeren in een korf zitten, waaien de bladeren niet weg.

Locaties
Op www.dongen.nl/bladkorven staat een kaart met de locaties van de bladkorven. De locaties zijn gekozen op basis van ervaringen uit voorgaande jaren. Het kan zijn dat er voorgaande jaren een bladkorf in een straat stond en nu niet meer. De reden hiervoor is dat is gebleken dat deze korf niet voldoende of niet op een juiste manier werd gebruikt.
Tijdens het seizoen worden de bladkorven niet verplaatst of uitgebreid.

Alleen bladeren
Belangrijk is dat er alleen bladeren in de bladkorven gedeponeerd worden. Dus geen ander (groen)afval zoals bijvoorbeeld snoeiafval. Dit is te grof en kan niet opgezogen worden door de machine.

Leeg maken
Het leegmaken van de bladkorven gebeurt 1 keer per week, op enkele locaties 2 keer per week.

Let op:

  • Losse bladhopen naast de korven worden wegens tijdgebrek niet meegenomen.
  • Wanneer wordt geconstateerd dat er niet alleen blad in de korf zit, wordt deze niet leeggemaakt. De korf wordt pas weer leeggemaakt, wanneer al het andere materiaal dan blad eruit verwijderd is.

Meer informatie
Op www.dongen.nl/bladkorven leest u meer informatie. Hier vindt u bijvoorbeeld een filmpje en een infographic. Heeft u vragen of meldingen over een bladkorf? Gebruik dan de Fixi-app of ga naar www.dongen.nl/meldingdoen. Heeft u een locatieverzoek voor een bladkorf? Geef dat dan aan ons door via het algemene telefoonnummer 14 0162. Wij nemen uw verzoek mee voor het volgende seizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen