Zlata Muzika concert met “De Wiellander Muzikanten ” uit Elshout

Foto:

Op zondag 24 oktober 2021 verzorgt “De Wiellander Muzikanten” uit Elshout een optreden in De Cammeleur, Hoge Ham 126, Dongen. Het concert begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

“De Wiellander Muzikanten”
De Wiellander Muzikanten is een blaaskapel die ruim 35 jaar actief is. Het is een orkest uit Elshout dat onder leiding van Henri Coppens egerländermuziek speelt. Muziek die in de tweede helft van de vorige eeuw door de Original Egerlander Musikanten van Ernst Mosch mateloos populair is geworden. De Wiellander Muzikanten bestaat uit ruim 20 muzikanten en een zangduo. Met name de laatste jaren heeft het orkest flinke stappen voorwaarts gezet om de egerländermuziek op een goede manier te vertolken.

Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen
Het optreden is een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen in samenwerking met het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika”. Gezamenlijk zorgen zij voor een podium voor orkesten die de Tsjechische volksmuziek spelen. Blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” promoot Tsjechische volksmuziek door podcastuitzendingen op het internet. Het programma is te vinden op www.zlata-muzika.nl

Reacties