RIVM: verwachte najaarsstijging van corona lijkt ingezet

Foto: Pixabay License/geralt

Het aantal nieuwe coronagevallen is met bijna de helft gestegen. In de afgelopen zeven dagen zijn 17.832 positieve tests geregistreerd, tegen 12.016 in de week ervoor. Dat is een stijging van ruim 48 procent. In Dongen blijven de besmettingscijfers stabiel.

“Verwachte najaarsstijging”
De uitbraak staat nu op het hoogste niveau sinds eind augustus. “De verwachte najaarsstijging lijkt ingezet”, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal positieve testen stijgt in elke leeftijdsgroep. Zo is het virus afgelopen week aangetroffen bij 1434 kinderen van 5 tot en met 9 jaar. Dat is 55 procent meer dan de week ervoor. Bij 45- tot en met 49-jarigen steeg het aantal nieuwe gevallen met bijna 62 procent. Onder de zeventigers was een toename van bijna 75 procent te zien en onder 90-plussers van bijna 80 procent, maar daar gaat het nog om redelijk kleine aantallen.

Dongen
In Dongen was in de periode van 29 september tot en met 12 oktober sprake van 33 COVID-19 besmettingen. Dat is hetzelfde aantal als in de twee weken daarvoor. In de twee weken daarvoor was er sprake van 29 besmettingen. De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 12 oktober. De cijfers in Dongen zijn daarmee redelijk stabiel. Er werden de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM geen personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Ook overleden er volgens het RIVM in deze periode geen Dongenaren aan corona.

Vaccinaties
Tot nu toe zijn er 23.767.664 prikken gezet. Dit cijfer is een berekening en omvat zowel eerste als tweede prikken. Volgens de Rijksoverheid was in Dongen 87% van de inwoners vanaf 18 jaar op 3 oktober volledig gevaccineerd.

Reacties