Nieuwe talenten Volkspartij Dongen

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Ingezonden Woensdag 6 oktober heeft de slotsessie plaatsgevonden van het opleidingstraject van de Volkspartij Dongen. Voor de derde keer werd gebruik gemaakt van VIPS, het programma dat de partij zelf heeft ontwikkeld. Maar liefst 11 kandidaten hebben het programma succesvol afgerond.

Ook dit keer was er sprake van buitengewoon veel enthousiasme en motivatie. Het resultaat mag er zijn. Alle kandidaten hebben interesse om zich in te zetten voor onze partij en de lokale politiek.

VIPS
VIPS staat voor ‘Volkspartij Dongen Innoveert, Participeert en is Sterk voor de toekomst’. De Volkspartij Dongen besteedt veel aandacht aan het vernieuwen en verjongen van de ledenlijst en met name de kandidaten die actief willen worden in de lokale gemeentelijke politiek.

Programma
Het programma geeft een inleiding in de lokale politiek en staat open voor zowel jong als oud en iedereen uit Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart die geïnteresseerd is. Vrijblijvend wordt kennis gemaakt met wat er speelt in Dongen. Het programma borduurt verder op eerdere succesvolle reeksen in 2013 en 2017. Het programma geeft o.a. door interactieve sessies en een debattraining in de raadszaal een inkijk in de Dongense politieke keuken. Als afsluiting van het geheel is er nog een leuke excursie met een “actueel politiek tintje”.

Kieslijst
De belangstelling van de groep om ook deel uit te gaan uitmaken van de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is groot. De Volkspartij Dongen is dan ook blij met de nieuwe aanwas. De komende periode wordt de kieslijst samengesteld. Daarbij zullen de nieuwe mensen zeker kansen krijgen. De Volkspartij Dongen vernieuwt en verjongt.

Het DNA van de Volkspartij Dongen
Als afsluiting van het traject kregen alle VIPS deelnemers een exemplaar van het “Cambreur boek”. Dit boek refereert aan de basis voor goed onderwijs en verenigingsleven welke door de lange aanwezigheid van de Broeders en Zusters hier gestalte hebben gekregen. Dit past precies bij het Dongens DNA van de Volkspartij Dongen en de partij heeft de realisatie van het boek dan ook van harte mede mogelijk gemaakt.

Meedoen kan nog
Dongenaren met interesse in de lokale politiek zijn altijd welkom bij de Volkspartij Dongen. Ook na afronden van het VIPS traject. Mail ons en we nemen contact op voor een afspraak: [email protected].

Foto boven van links naar rechts:
Peter Damen, Rick Hultermans, Tessa Trommelen, Esra Citak-Türkyilmaz, Vera Blous, Tatum Commandeur, Ad de Jong, Chantal Kimenai, Piet Panis, Sjoerd van Tiel, Jorik Bosters,, Kristiaan van Riel, Frank Tesink, René Jansen, Kees Hoevenaars en Iris Jansen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen