Een cadeaupakket samenstellen, zo doe je dat!

Foto:

Ingezonden Cadeaupakketten zijn uitstekende geschenken voor vrienden, geliefden, buren en collega’s. Veel mensen kopen kant-en-klare pakketten, zoals een wijn- of kaaspakket.

Voor een geschenk dat een beetje meer betekenis heeft, zou je moeten overwegen om zelf een pakket te maken. Het kan in het begin een beetje intimiderend zijn, maar het is eigenlijk heel eenvoudig te maken en erg leuk! Je kan namelijk al je creativiteit kwijt in één cadeau. Wij helpen je op weg met deze gids.

Wat gaat er in jouw cadeaupakket?
Je kunt op verschillende manieren te werk gaan. Je kunt alles toevoegen aan het pakket wat je maar wilt, maar het is ook een optie om een thema te volgen. Denk aan een wellness pakket als cadeau voor haar, of rij naar een bier speciaalzaak om de favoriete biertjes van je vriend in te kopen!

De stappen van het cadeaupakket
De eerste stap bij het samenstellen van je eigen cadeaupakket vrouw of man is om een mand te kiezen. Denk vervolgens na over de interesses of hobby’s van de ontvanger. Als je buurvrouw een frequente hardloper is, is ze waarschijnlijk geïnteresseerd in items die te maken hebben met hardlopen of fitness in het algemeen.

Kijk daarnaast ook eens naar de behoeften van de ontvanger. In plaats van alleen maar iets te krijgen wat ze willen, denk na over wat ze echt nodig hebben. Je hebt misschien een zus die net een nieuw huis heeft gekocht, dus je wilt een mooie cadeaumand maken met keukengerei, een klein vloerkleed voor haar badkamer en fotolijsten om het decoratieproces te helpen starten.

Het afmaken
Als je een mand of een open bak gebruikt, is dit onderdeel van het cadeaupakket. Het is daarom belangrijk om het er goed uit te laten zien. Bekleed te bodem met een dekentje of soortgelijke items. Vervolgens plaats je eerst de hoogste items. Probeer er op deze manier voor te zorgen dat elk item kan worden gezien. Gebruik sierlijk vulmateriaal om de mand er vol uit te laten zien. Als laatste versier en wikkel je de mand. Dit kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt!

Reacties