Proef afval scheiden basisschool Anspach succesvol

Foto: Pix4|Profs/Jan Stads

Plastic, drinkpakjes en appel- en bananenschillen samen in één afvalbak. Sinds twee jaar is dat verleden tijd op basisschool J.J. Anspach. Voor in de gemeenschappelijke ruimtes kreeg de school recycle afvalbakken van Orange Planet uit Dongen aangeboden. De gemeente Dongen leverde PMD-zakken, papier- en gftcontainers.

Wethouder Jansen (Afvalbeleid) bezocht woensdag 29 september basisschool J.J. Anspach. Hij werd hartelijk ontvangen door locatiedirecteur Dineke van Engelen, de leerlingen van groep 6, 7 en 8 en leerlingen van de leerlingraad. Na een welkomstwoord van de wethouder waarbij hij de kinderen een groot compliment gaf voor alles wat ze gedaan hebben rondom afval scheiden op school gingen ze naar de klas voor gastlessen over afvalscheiding.

Jong geleerd is oud gedaan
Bente Maas, één van de leerlingen uit de leerlingenraad is de ambassadeur van het project: “Tijdens de eerste bijeenkomst met de leerlingraad vroeg een docent of we iets wilden verbeteren op school. Afval scheiden was er één van. We hebben na een gesprek op school contact gezocht met de gemeente. Een gesprek met de wethouder volgde en daarna zijn we gestart met afval scheiden op school. Het afval scheiden gaat nu heel goed op school!” Wethouder René Jansen: “Met deze proef hebben we de school geholpen om afval nog beter te scheiden. Samen verminderen we zo met zijn allen de hoeveelheid restafval. Daarbij bieden we basisscholen in samenwerking met DeBries een educatief lesprogramma over afvalscheiding aan. Want zeker met afval scheiden is het jong geleerd is oud gedaan”.

100 afvalbakken voor basisscholen
De gemeente Dongen en Orange Planet hopen dit initiatief dit schooljaar uit te breiden naar alle basisscholen in de gemeente Dongen. Hiervoor stelt Orange Planet 100 afvalbakken beschikbaar voor scholen. Binnenkort ontvangen alle basisscholen een brief van de gemeente. Met dit project geeft de gemeente invulling aan global goal 12: het beperken van afvalproductie via preventie en hergebruik en het verantwoord beheer van afvalstoffen.

Reacties