VPD en VVD: Beter door met 3e wethouder

Foto:

Vorige week woensdag (22 september) ontvingen we het bericht dat de PvdA-wethouder Van Boxtel per direct stopte en de PvdA uit de coalitie stapte. Dat nieuws kwam voor ons als een grote verrassing.

Graag informeren de Volkspartij Dongen en de Dongense VVD u over de genomen stappen sinds die woensdag.
De dagen daarna, ook in het weekeinde, hebben we gebruikt om met de partijen van de Dongense gemeenteraad in gesprek te gaan. We zijn blij dat het gelukt is om alle partijen te spreken.

Gesprekken
Het doel van de gesprekken was het bepalen hoe we nu doorgaan tot de verkiezingen in maart 2022.De gesprekken waren intensief, open en constructief. De partijen hebben hun meningen en idee├źn voor de komende periode kenbaar gemaakt. Het heeft ons inzicht gegeven in de voorkeur van een groot deel van de gemeenteraad.

Besluit
Op basis van die gesprekken hebben we het volgende besloten: We gaan op zoek naar een wethouder die tot aan de verkiezingen (of iets langer) deel uit gaat maken van het college. We hebben hiervoor gekozen om besluitvorming voor onze gemeente en onze inwoners niet te vertragen. De periode van minstens 6 maanden is te lang om de portefeuilles te verdelen en de onderwerpen de aandacht en betrokkenheid te geven die nodig is.

Procedure
Gezien de korte tijd die nog rest in deze bestuursperiode, hebben we niet gekozen voor een open sollicitatieprocedure, maar besloten onze eigen netwerken in te zetten. De gemeenteraadspartijen hebben in de gesprekken aangegeven geen kandidaten te zullen aandragen.
Bij de selectie van de kandidaten hebben we aandacht voor de ervaring van mogelijke kandidaten op de vrijgevallen portefeuille, bestuurlijke ervaring, (directe of snelle) beschikbaarheid en de gevolgen voor een eventuele wachtgeldregeling.

Vertrouwen
Uit onze netwerken zijn twee kandidaten naar voren gekomen die hieraan voldoen. We kunnen u mededelen dat we komende week de eerste gesprekken met deze kandidaten kunnen hebben en vertrouwen erop u binnenkort de nieuwe wethouder te kunnen voorstellen.

Namens de Volkspartij Dongen en Dongense VVD,
Denise Kunst en Pieter Brooijmans

Reacties