Kom naar het Kinderboekenweekfestival bij Theek 5 Dongen

Foto: Theek 5

Van 6 tot en met 17 oktober is het weer zover: de Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is Worden wat je wil en gaan we dromen over later. Ook dit jaar wordt de week weer uitbundig gevierd tijdens het Kinderboekenweekfestival in Dongen.

In samenwerking met de partners van De Cammeleur; Kunstpodium, Donckhuys en ContourdeTwern organiseert Theek 5 op woensdag 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur weer een hoop leuke activiteiten waar je zeker bij wilt zijn. En als kers op de taart sluiten wij op 15 oktober af met het Kindercollege Jam met Sem. Komen jullie ook?

Kinderboekenweekfestival
Tijdens het Kinderboekenweekfestival, dat om 14.00 uur geopend wordt door wethouder Eline van Boxtel, word je ontvangen door de Bloemenkoningin, gespeeld door Shirley Bakkeren van LeukAmusement. Daarna bouwt DJ Q een feestje in de theaterzaal met een te gekke karaokeshow. Ook kun je deze middag verder kennismaken met muziek tijdens de workshops ‘Muziek, waar te beginnen’ en ‘Samen zingen in een koor’.

Is wetenschap en techniek meer jouw ding? Kom dan naar de Mad Science theatershow ‘Wetenschappers en hun uitvindingen’ waar de Mad professor je op spectaculaire manier vertelt over uitvinders en de belangrijke uitvindingen die zij hebben gedaan. Of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens de workshop ‘Lego we do’ en bouw je eigen robot!
Tijdens het Kinderboekenweekfestival kun je ook een kijkje nemen in een echte brandweerwagen en kun je al je vragen stellen aan de stoere mannen en vrouwen van de brandweer in Dongen.

Kindercollege Jam met Sem
Op 15 oktober komt Sem Roozendaal langs voor een Kindercollege. Stel al je vragen aan deze The Voice of Holland finalist en schrijf mee aan het Kinderboekenweeklied. Natuurlijk zal Sem ook optreden. Het Kindercollege wordt via een livestream uitgezonden, maar met een ‘Gouden wikkel’ kun je het Kindercollege live bijwonen in De Cammeleur! Meld je dus snel aan!

Kortom, er is voor iedereen iets leuks te doen tijdens de Kinderboekenweek! Voor meer informatie en om je aan te melden, kijk je op www.theek5.nl/kinderboekenweek

Reacties