Gezellige en geslaagde Burendag bij De Stormvogels

Foto:

Afgelopen zaterdag 25 september werd voor de eerste keer Burendag gevierd bij Scouting De Stormvogels.

Twee weken geleden (de eerste draaidag sinds meer dan anderhalf jaar) gingen De Stormvogels de wijk in om de buren middels een flyer uit te nodigen voor Burendag. De buren konden inde ochtend en in de middag langskomen. In de ochtend was het nog erg rustig, wat leidde tot de vraag van scout Marleen waar de buren waren, “want zonder buren kunnen we toch geen Burendag vieren?!”.

Tijdens het middagprogramma wisten gelukkig meer buren het scoutinggebouw aan de Oude Baan te vinden. De meeste buren werden bij de poort enthousiast onthaald door scouts Theo en Len. Theo liet aan iedereen zien dat hij zich had bezeerd op het werk en Len vroeg aan iedereen hoe ze heetten.

Over het terrein waren diverse oudhollandse spelletjes weggezet die leden en buren samen konden spelen. Bij de koffiebar mochten mensen een lekker bakkie koffie of thee pakken (of een beker ranja) met een lekker koekje. Twee mocht ook.

Zowel in de ochtend als in de middag werd er Bingo gespeeld. Alle aanwezigen mochten meedoen en uiteraard waren er mooie prijzen te winnen. Dat scout Bas Bingo had mocht iedereen weten. Luid juichend met beide armen omhoog liep hij triomfantelijk naar de Bingodames om zijn kaart te laten controleren. Met een mooie zelf uitgekozen prijs liep hij weer terug naar zijn plaats. Omdat er meerdere rondes werden gespeeld mochten meer winnaars een prijs uitkiezen. En aan het eind van de Bingo mocht iedereen die niets had gewonnen iets uitkiezen uit de troostbak. Zo was iedereen een winnaar. Buurtvereniging Achterberg, ontzettend bedankt voor het uitlenen van de bingospullen.

Maar het succesonderdeel van deze eerste Burendag bij de Stormvogels was toch wel het nestkastjes timmeren. De nestkastjes waren eigenlijk onderdeel van het NLDoet-project van 2020 om op een milieuvriendelijke manier de overlast van eikenprocessierups aan te pakken. Helaas kon NLDoet vorig jaar niet doorgaan vanwege de net uitgebroken Corona-pandemie. Daarom was het extra leuk om te zien dat zowel scouts als bezoekers zoveel plezier beleefden aan het samen timmeren van de nestkastjes. Een groot dankjewel aan de vrijwilligers van Ken en Geniet die alle planken op maat hebben gezaagd.

Een van de buurtbewoners vond het eigenlijk jammer dat er niet meer buren waren komen kijken, “want wat jullie hier doen is zo bijzonder!” Misschien dat Burendag daarom een nieuwe traditie wordt bij De Stormvogels, want de scouts en leiding laten graag zien wat hun vrolijk maakt.

 

Reacties