Beleggen in Bitcoins voor beginners

Foto: Pixabay License/ MichaelWuensch

Ingezonden Bitcoin is een valuta dat bestaat in digitale vorm uit een code en werd in een paar tijd ontzettend populair. Bitcoin dient als betaalmiddel op steeds meer online platforms, daarentegen wordt de valuta niet erkend door de Nederlandse overheid. Gebruikers kiezen er zelf voor om gebruik te maken van Bitcoin en eventuele transacties vast te leggen met een code.

Verkrijgen van Bitcoins via de markt
Je kunt gratis aan Bitcoins komen, tenminste zonder dat je hier geld in investeert. Daarentegen moet je computer wel een heleboel ingewikkelde wiskundige puzzels oplossen voordat je aan een Bitcoin komt. Dit proces van rekensommen oplossen wordt gedaan door tientallen mensen tegelijkertijd, waarbij geldt dat de computer die de som het snelste oplost een Bitcoin wint. Er worden vele technologische computers gebruikt die deze rekensommen heel snel kunnen oplossen, waardoor je met een simpele laptop geen kans maakt.

Verkrijgen van Bitcoins via de euro
Naast de digitale markt waarin je Bitcoins verkrijgt door gebruik te maken van technologische computers is het tevens mogelijk om Bitcoins te kopen met de euro. Er zijn verschillende websites waarop het wisselen van valuta mogelijk is. De waarde van een Bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod op de digitale markt. Aangezien de vraag naar Bitcoin de laatste jaren hoger is geworden is de waarde van de munt gestegen. Daarentegen kan de waarde van een Bitcoin ook snel weer dalen.

Beleggen in Bitcoin
De potentiële waarde van de digitale munt Bitcoin ligt in het feit dat Bitcoins niet bijgedrukt kunnen worden. Dit betekent dat Bitcoins dus ooit opraken. Op een gegeven moment zullen er in totaal 21 miljoen Bitcoins zijn wereldwijd, na dit aantal wordt het proces van Bitcoins bijdrukken langzaam stop gezet. Naar mate de schaarste van de munt toeneemt doordat de munt moeilijker te verkrijgen is, zal de waarde van één Bitcoin steeds meer toenemen.

Koersverloop Bitcoin
De koers van de Bitcoin kan behoorlijk fluctueren. Eind 2013 was de munt wel 1000 dollar waard, maar vrij snel daarna kelderde de koers helemaal in. Sinds 2016 begon de koers van de Bitcoin weer te stijgen en in 2017 was een Bitcoin maar liefst 20000 euro waard. In 2018 zakte de prijs van een Bitcoin echter weer, momenteel is de waarde van één Bitcoin gelijk aan zo’n 40000 euro. Oftewel, de koers van een Bitcoin schiet alle kanten op.

Toekomstige waarde
Mocht je willen beleggen in Bitcoins dan zit er wel een risico aan verbonden. Wellicht wordt de munt in de toekomst alleen maar meer waard op het moment dat schaarste toeneemt. Als je op het juiste moment Bitcoins koopt en weer verkoopt kan je ontzettend veel geld verdienen. Daarentegen kan de koers van de munt ook bijzonder snel weer dalen, wat groot verlies als gevolg heeft. Verder wordt de digitale munt niet gecontroleerd door een centrale bank of overheid, wat tot verdere onzekerheid lijdt. Mocht je geïnteresseerd zijn in beleggen in Bitcoins, zorg dan dat je voldoende onderzoek doet voordat je begint met beleggen.

Meer lezen over beleggen in Bitcoins voor beginners? Dan raden we deze site aan! In deze uitgebreide gids leer je alles wat je over Bitcoin handel moet weten.

Reacties