Je barbecue netjes? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Foto: Pixabay License/kaboompics

Ingezonden Als de temperaturen toenemen en de zon langer aan de hemel staat, maken we graag gebruik van het mooie weer. En bij dit mooie weer hoort natuurlijk ook het houden van een lekkere barbecue.

Of het nu vlees, vis, vega of vegan is, we zijn gek op het bakken op de barbecue. Maar we zijn minder gek op het schoonmaken ervan. Maar wist je dat het netjes houden van je barbecue al het halve werk is?
In dit artikel geven we je graag een aantal tips en trucs over hoe je het beste en het makkelijkste je barbecue netjes kunt houden!

Let goed op
Zoals een van de meest bekende gezegdes van de Nederlandse taal ons leert is voorkomen beter dan genezen. Dat geldt dan ook absoluut als je je barbecue netjes wilt houden. Een van de eerste dingen die je kunt doen is het voorkomen dat het eten aanbrandt op de barbecue. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het rooster van de barbecue in te smeren met zonnebloem- of olijfolie.

Maak meteen schoon
Een andere truc om je barbecue zo lang mogelijk netjes te houden is ook vrij voor de hand liggend. Als je namelijk een avondje lekker in de tuin gegeten hebt, zorg ervoor dat je je barbecue dezelfde avond nog schoon maakt. Dit zorgt ervoor dat de etensresten niet blijven steken, verkolen en eventueel gaan schimmelen. Zo blijven jij en je barbecue een stuk gelukkiger!

Maak de behuizing schoon
De meeste van ons zijn wel gewend om na het barbecue├źn het rooster van de barbecue schoon te maken. Maar hoe zit dat met de behuizing van de barbecue? Als jij voor een langere periode wilt kunnen genieten van deze heerlijke luxe, dan is het schoonmaken van de behuizing ook absoluut belangrijk. Probeer dit te doen met goed ontvettende schoonmaakmiddelen, en niets wat bijt. Ook is het slim om een doek te gebruiken en geen (staal)sponzen of borstels. Deze kunnen nare krassen achterlaten.

Maak gebruik van een barbecuehoes!
Hoewel de vorige punten al gauw door de meeste mensen gedaan worden, wordt dit vaak over het hoofd gezien. Het gebruiken van een bbq-hoes is namelijk de ideale oplossing als je je barbecue netjes wilt houden! Vooral voor gasbarbecues die lastiger te verplaatsen zijn is dit erg waardevol. De hoezen zijn vaak gemaakt van een waterafstotende stof. Dit zorgt ervoor dat de barbecue niet gaat roesten en deze helemaal puntgaaf blijft! Ook zorgt een barbecuehoes ervoor dat stof, zand en andere ongewenste dingen uit jouw geliefde barbecue blijven. Hierdoor blijft jouw lieftallige barbecue helemaal netjes!

Conclusie
De barbecue is voor menig man en vrouw onmisbaar in de achtertuin. Je wilt deze dan ook zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Om het meeste uit je barbecue te halen kun je deze het beste direct schoonmaken na gebruik. En om de barbecue echt helemaal netjes te houden is het onmisbaar om een barbecuehoes te gebruiken! Hiervoor kun je naar websites zoals dezeilenspecialist.nl.

 

Reacties