Individuele blokhutprojecten. Waarom zou je er een kiezen?

Foto:

Ingezonden Op dit moment is het erg populair om een blokhut niet uit reeds voorbereide projecten te kiezen, maar om uw eigen individuele te maken. Zo’n oplossing kost wat meer tijd omdat je moet beslissen wat voor soort ruimte je wilt en het project moet voorbereiden. Toch kiezen potentiële verhuurders steeds vaker voor individueel ontworpen blokhutten voor de verkoop. Waarom is deze oplossing zo aantrekkelijk? We vragen experts van Maestro Tuinhuizen om hun inzichten over voordelen te delen bij het kiezen van een individueel blokhutproject.

Op het eerste gezicht kan blijken dat een individueel blokhutproject duurder is. Maar als het gaat om de cabine zelf, krijg je de mogelijkheid om alleen te betalen voor wat je nodig hebt en onnodige items te weigeren. Een individueel project garandeert dat het pand wordt ontworpen om het beste aan uw behoeften te voldoen. Je hebt de mogelijkheid om kamers te plannen op basis van het aantal gezinsleden, om ruimtes in te richten voor het opbergen van dingen en tuinbenodigdheden. Dit is vooral belangrijk als je een klein land hebt. Compact ontworpen blokhutten besparen ruimte.

Bij het ontwerpen van uw blokhut kunt u de ramen voor binnen zo indelen dat er zoveel mogelijk zonlicht binnenkomt en het mooiste uitzicht ontstaat. Elk stuk grond heeft zijn eigen kenmerken en een individuele blokhut kan helpen om de mooiste kenmerken van de plek te onthullen. Het hangt allemaal af van uw verbeeldingskracht en budget. In tegenstelling tot het kopen van een kant-en-klaar project, kunt u uw uitgaven plannen volgens het budget dat u heeft door uw eigen individuele blokhut te maken.

Denk bij het maken van een individueel blokhutproject na over mogelijke oplossingen in de toekomst. Misschien heb je later meer geld en wil je het terras extra installeren of uitbreiden, een aanbouw toevoegen of een tweede verdieping installeren als het gezin groeit. Bespreek deze opties met onze projectmanagers bij Maestro Tuinhuizen en laat ruimte voor toekomstige verbeteringen aan de cottage.

Hoe verschilt de kwaliteit van blokhutten?
Qua uiterlijk kunnen dezelfde blokhutten aanzienlijk verschillen in kwaliteit. Waarop letten bij het kiezen van een blokhut om te genieten van een duurzaam, comfortabel en mooi gebouw?

Kwaliteit van het hout
Een van de belangrijkste indicatoren voor de bouwkwaliteit is hout. De meest populaire houtvarianten zijn noordelijke spar, grenen of een combinatie van grenen en sparren. De meeste ambachtslieden zullen bevestigen dat de hoogste kwaliteit van deze keuzes de noordelijke spar is. Langzaam groeiend noordelijk vurenhout is veel beter bestand tegen omgevingsinvloeden, kou en vocht. Noords sparrenhout is waarschijnlijk de meest duurzame keuze.

Kwaliteit van ramen en deuren
Als u eenmaal het juiste hout heeft gekozen om uw blokhut te bouwen, neem dan de tijd om na te denken over de kwaliteit van de ramen en deuren. Dit zijn de meest gebruikte onderdelen van de blokhutten, dus het loont de moeite om te investeren in de kwaliteit ervan zodat ze niet snel verslijten na ingebruikname. De stabiliteit in raam- en deurconstructies wordt verzekerd door verlijmd hout en hoogwaardige openingsmechanismen. Alle deuren en ramen worden door ons gemaakt in de fabriek van Maestro Tuinhuizen en zijn inbegrepen in de prijs van elk project.

Dak en vloer
De dakconstructie moet ook worden gelijmd met houten balken. Kwaliteitsbalken zijn belangrijk voor een kouder klimaat, omdat het dak bestand moet zijn tegen strenge winters en veel regen. Gelijmde massieve spanten – niet alleen van hoge kwaliteit, maar zien er ook mooi uit. Het wordt aanbevolen om de vloerconstructie op geïmpregneerde planken te plaatsen en de meest geschikte vloerplaatdikte is 28 mm. Hoogwaardige planken met het juiste profiel behouden de gelijkmatige vorm en stabiliteit van de vloer terwijl het hout beweegt. Dit zorgt ervoor dat er geen gebreken ontstaan aan uw blokhut.

Hoe een blokhut kiezen?
Een blokhut is een geweldig alternatief voor mensen die in een appartement wonen, maar die ervan dromen om soms dichter bij de natuur te ontsnappen, te tuinieren, tuinieren of gewoon te ontspannen. Dus waar moet je op letten bij het kiezen van een blokhut?

Denk er bij het kiezen tussen blokhutten aan of u deze in alle seizoenen zult gebruiken en hoeveel tijd u erin zult doorbrengen. Als u alleen in het warme seizoen een blokhut nodig heeft en u weet zeker dat u deze in de winter niet bezoekt, hoeft u niet te investeren in isolatie en energieklasse van het gebouw. Als u bovendien van plan bent regenachtige herfstavonden in de blokhut door te brengen of zelfs in de winter op bezoek te gaan, dan is het de moeite waard om na te denken over een hogere energieklasse en blokhutisolatie.

Een andere vraag die u moet beantwoorden voordat u een blokhut kiest, is met wie u er gewoonlijk tijd in doorbrengt. Het antwoord bepaalt de meest geschikte indeling van de blokhut. Als je vooral met je gezin gaat ontspannen, is het de moeite waard om na te denken over grote open ruimtes.

Als u echter regelmatig feesten voor vrienden wilt houden, is het misschien handiger om de blokhut in kleinere kamers te verdelen? Deze optie is veel handiger als er een grotere groep mensen tegelijk in uw blokhut verblijft. Een populaire optie is een indeling met twee verdiepingen – een gemeenschappelijke woonkamer verbonden met de keuken op de eerste verdieping en slaapkamers op de tweede verdieping.
Een ander belangrijk hoogtepunt van de blokhut is het terras. het is niet alleen een functionele lounge-oplossing, het siert gewoon het gebouw en vergroot de ruimte.

Het is niet altijd mogelijk om een blokhut te kiezen die u perfect bevalt van professionals bij Maestro Tuinhuizen en een blokhut te creëren waar u altijd al van gedroomd heeft.

 

 

Reacties