Olympia ’60 klaar voor de toekomst, maar heeft nog wel een grote wens

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Voetbalvereniging Olympia ‘60 is supertrots op z’n nieuwe accommodatie, maar heeft nog één grote wens: ze wil dolgraag dat het naastgelegen Hertog Janveld als één geheel bij de huidige accommodatie wordt getrokken.

Het ‘olifantenpaadje’ dat nu tussen de velden van Olympia ‘60 en het Hertog Janveld ligt, zou dan verplaatst moeten worden. Maar dat blijkt in de buurt weer gevoelig te liggen. Het pad heeft voor een aantal bewoners ‘historische’ betekenis. Daarnaast wil de vereniging graag meer verduurzamen door te investeren in zonnepanelen en LED-verlichting. Dat werd duidelijk tijdens een presentatie van interim-voorzitter Ad Stoop gisteren in het clubgebouw, waar bestuursleden van de voetbalclub met de nodige trots het resultaat van de nieuwbouw lieten zien.

Door: Bernadette Klerx

Nieuwe kleedkamers, moderne kantine
Olympia’60 zag het 60-jarig bestaan vorig jaar in duigen vallen door de corona-crisis. Een grootse opening van de nieuwe kleedaccommodatie was daarmee ook van de baan; die nieuwe accommodatie was onderdeel van de verzelfstandiging van de club. Daarvoor had de gemeente € 390.000 beschikbaar gesteld en gisteren wilde Ad Stoop aan raadsleden en wethouders laten zien wat er met dat geld was gebeurd. Naast het geld van de gemeente heeft Olympia ‘60 via allerlei fondsen nog bijna € 150.000 aan subsidies binnengesleept en heeft ze zelf ook bijna € 75. 000 bijgepast. Tegelijkertijd heeft ze uit ‘eigen zak’ ook nog ruim € 40.000 geïnvesteerd in een flinke opknapbeurt van de kantine en LED-verlichting op het B-veld. En het resultaat mag er zijn. Olympia ’60 heeft nu 8 gloednieuwe kleedkamers in plaats van 6, er is een aparte EHBO-ruimte, en er zijn aparte lokalen voor materiaalbeheer-en opslag. Het is het resultaat van keihard werken door veel vrijwilligers en daar is voorzitter Ad Stoop bijzonder trots op.

Hertog Jan veld
De vereniging floreert op dit moment en telt in totaal 566 leden. Maar toch zijn er ook nog wat pijnpuntjes. Eén daarvan is het Hertog Janveld. Dat veld is nu nog openbaar trapveldje, maar mag van de gemeente straks naar Olympia. Voor de jeugd wordt nu elders op de sportzone, op een strook grond tussen DVVC en de Eagle Shelter, een openbaar trapveldje gerealiseerd.

‘We willen dat veld er dolgraag bij hebben’ benadrukte Stoop nog eens, ‘want nu huren wij het voor € 3.000 per jaar en dat drukt flink op onze begroting. Het veld moet dan wel up to date gemaakt worden. Want de kwaliteit van het veld is maar matig, de afmetingen kloppen niet en de drainage is ook niet goed’.

‘Olifantenpaadje’ struikelblok
Maar het grootste struikelblok voor Olympia ‘60 is het ‘olifantenpaadje’ tussen de huidige velden en het Hertog Jan veld. Dat paadje wordt intensief gebruikt door fietsers, wandelaars en hondenbezitters om naar het kanaal te lopen. Het paadje splitst het complex in tweeën en dat wil Olympia ‘60 niet. ‘We willen er echt één sportcomplex van maken, anders hebben we niet zoveel aan zo’n veld’, liet Stoop weten.

Hij kwam ook meteen met alternatieven. Aan de andere kant van de Olympia-velden richting Eagle Shelter zou volgens Stoop perfect een paadje gerealiseerd kunnen worden. De afstand vanaf het fietspad is dezelfde en ‘of je nu rechtsaf of linksaf moet om bij het kanaal te komen, maakt toch niks uit’, vond Stoop. Hij deed ook maar meteen een oproep aan de aanwezige raadsleden om de club daarbij te helpen. ‘Als u snel kunt beslissen om het pad te verplaatsen, dan hebben wij een flinke groep vrijwilliger klaar staan die daarbij willen helpen’.

Historisch pad
Maar het huidige olifantenpaadje blijkt bij een aantal buurtbewoners een gevoelige snaar te raken, zo wist sportwethouder René Jansen te melden. Het is een historisch pad, waar vroeger mensen vanaf een schoenfabriek die daar in de buurt stond, naar het kanaal liepen. En dat opgeven is een pijnpunt in de buurt.

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Reacties