Start theaterseizoen met voorstelling Speelbeesten II van Maartje & Kine

Foto:

De dames Maartje & Kine trappen het theaterseizoen van Stichting Donckhuys af met hun nieuwe voorstelling ‘Speelbeesten II’ in De Cammeleur op vrijdag 24 september 2021 om 20.15 uur. Een energieke voorstelling vol humor en muziek.

Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden – die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders.

In ‘Speelbeesten II’ brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen zij Noorwegen wel naar Nederland. Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen deze twee multi- instrumentalisten voor de hongerige leeuwen: met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze bij je de bühne op. Het publiek is onderdeel van een gewaagd experiment: iedere avond zien nieuwe nummers het levenslicht, andere vallen af. Het resultaat toont een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en veelzijdiger. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend.

Erica van Gorp, medewerkster van Donckhuys over de voorstelling: “Een paar jaar geleden zag ik deze twee wervelwinden in de theatertent op Concert at Sea. Bam! Ze staan meteen ‘aan!’ Wat een energie, wat een vrolijkheid. Supermuzikaal, goede teksten, hier en daar lekker scherp en adrem. Die wil ik in De Cammeleur zien, dacht ik toen en nu is het zover! Ik had geen betere opening van het nieuwe theaterseizoen kunnen wensen. Een heerlijke voorstelling waar je blij van wordt.”

Kaartjes zijn verkrijgbaar via https://www.decammeleur.nl/agenda/maartje-en-kine-speelbeesten of aan de balie in De Cammeleur.

 

Reacties