Fotoclub Dongen in de Geubel

Foto:

De zomervakantie is voor velen inmiddels al weer voorbij, hoewel een enkeling nog heerlijk na geniet voor een heerlijke nazomer. Tijdens de coronacrisis was Fotoclub Dongen online, waarbij de leden om de 2 weken een foto digitaal konden insturen. Deze werden dan via Skype besproken.

Sinds 1 september konden de clubleden gelukkig weer fysiek bij elkaar komen. Niet meer in de Cammeleur, maar in het gezellige dorpshuis de Geubel in ’s-Gravenmoer. Er waren op deze 1e bijeenkomst bijna 15 clubleden aanwezig en werden hartelijk ontvangen door een van de vele vrijwilligers van de Geubel.

Aangezien wij als vereniging een nieuwe “bewoner” van dit dorpshuis zijn geworden, kregen we een uitgebreide rondleiding in het gebouw. Op deze manier kregen we een goede indruk van de (on)mogelijkheden voor onze club. Er waren verschillende zalen beschikbaar en afhankelijk van de grootte van de opkomst op de clubavond en de activiteit van die avond, zullen we wel een geschikte ruimte toegewezen krijgen. Deze 1e keer zaten we gezellig beneden in de ruimte bij de bar. Er was geen echt programma op deze avond, maar het deed een ieder deugd elkaar weer eens te zien en wat bij te praten over hetgeen er allemaal gebeurd was in die afgelopen vervelende periode.

In de maand september komen we (in overleg met het personeel) om de 14 dagen bij elkaar. Daarna gebeurt dat wekelijks, waarbij we een clubprogramma volgen. In dit clubprogramma zitten vaste onderdelen in zoals de inleveringen in passe-partout op de 1e woensdag van de maand, digitale inleveringen mbv een beamer op de 3e clubavond. De andere avonden worden dan gevuld met theoretische en/of praktische thema’s, bezoek van gastsprekers of uitwisselingen met andere fotoclubs uit de regio of daarbuiten.

Komende woensdagavond 15 september staat er een “papieren inlevering” op de agenda. Er worden dan foto’s in passe-partout ingeleverd en nadat iedereen de foto’s goed bekeken heeft, worden ze een voor een besproken. Er wordt dan gelet op inhoud, compositie, techniek ed. Er worden GEEN cijfers toegekend, maar wel een kritische noot van de aanwezigen. Uiteraard zijn tips altijd welkom.
Misschien worden er ook nog digitaal ingeleverde foto’s besproken.

Deze keer geen Foto van de week, maar een sfeerfoto van de Geubel.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Reacties