Ouderen wachten met smart op hulp.

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen en hebben hierdoor vaker hulp nodig bij het huishouden, klussen of tuinieren. Corine Stigter van UWassistent is de matchmaker tussen vraag en aanbod in de regio Oosterhout en Dongen. Zij moet met lede ogen aanzien dat zij aanvragen niet meer kan honoreren door gebrek aan dienstverleners.

Al ruim 6 jaar werkt Corine als franchisenemer van UWassistent om vraag en aanbod bij elkaar te brengen voor ouderen die hulp nodig hebben bij het huishouden, klussen of tuinieren.

Heel veel energie haalt Corine uit het verbinden van klanten en dienstverleners. De gesprekken, die zij gelukkig steeds vaker weer persoonlijk met de klant kan hebben, ervaart zij als zeer plezierig en ook de klanten zijn zeer tevreden.

Maar….door het toenemende aantal aanvragen om hulp heeft zij momenteel een gebrek aan dienstverleners. In haar regio heeft ze nu veel aanvragen uitstaan voor hulp en die kan Corine niet invullen. Er zitten schrijnende gevallen tussen: mensen die net geopereerd zijn of een ongeval hebben gehad en (tijdelijk) hulp nodig hebben, mensen die ziek zijn (geweest) en oudere echtparen waarvan een partner ernstig ziek is. Zij kunnen nu niet worden geholpen.

“Het is zo pijnlijk om niet te kunnen helpen”, zegt Corine “Je zou iedereen zo graag willen bedienen. Maar het gaat gewoon niet. Ik heb geen dienstverleners.” “Je vraagt je af of er helemaal geen werkzoekenden meer zijn”, verzucht ze.

UWassistent adverteert zich suf. Staan met advertenties op alle vacature sites maar er komen nauwelijks reacties. En dat terwijl het werk zoveel voldoening kan geven. Mensen zijn altijd dankbaar voor de hulp die ze krijgen. Tijden zijn in overleg met de klant zelf in te delen dus voor veel doelgroepen beschikbaar. Op dit moment werken er al studenten, mensen met vroegpensioen en mannen en vrouwen die ervoor kiezen thuis te blijven voor de kinderen en tussendoor nog wat tijd over hebben om bij klanten van UWassistent te werken. Maar het zijn er niet genoeg. Je hoeft bij ons geen minimum aantal uren te werken dus al kun je maar één klant elke week helpen dan zou dat al geweldig zijn. Het gaat vaak om een dagdeel per klant en je hebt dan je eigen vaste klant(en) waarmee je een fijne band kunt opbouwen.

Dus Corine slaakt nu een noodkreet! Word dienstverlener en help!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corine Stigter via het telefoonnummer 06-51483355 of via de mail: [email protected]. Je kunt je ook aanmelden via de website: www.uwassistent.nl/word-dienstverlener

Reacties

Cookieinstellingen