Kelly van Zon: “Eindelijk vertrokken naar Tokio”

Foto:

Op  25 augustus begint Kelly van Zon voor de vierde maal aan haar jacht naar goud tijdens de Paralympics. Plaats van handeling is deze keer de Japanse hoofdstad Tokio, waar onlangs ook de reguliere Olympische Spelen werden gehouden. In 2008 haalde Kelly in Peking brons en in 2012 (Londen) en in 2016 (Rio) betrad Kelly de hoogste trede van het podium.

De komende weken zijn de avonturen en verrichtingen van Kelly van Zon in Tokio regelmatig te volgen op dongen.nieuws.nl. Vandaag de eerste bijdrage van Kelly, die vanochtend vertrok op weg naar haar vierde Spelen

Eindelijk vertrokken naar Tokio!

Vandaag 15 augustus is het eindelijk zover, ik ben ingecheckt en op weg naar Tokio. Samen met het begeleidingsteam (Lumen, Johan en Boris) en mede-tafeltennisspeelster Frederique zitten we nu in het vliegtuig naar Japan voor een acclamatie periode. Op 24 augustus is de officiële opening van de Paralympische Spelen en op woensdag 25 augustus speel ik mijn eerste wedstrijd.

Het zal weer spannend worden, ben zelf heel goed voorbereid maar dat gaat zeker ook gelden voor alle tegenstanders. Bij de Paralympische Spelen, net als bij de Olympische Spelen, staat iedere deelnemer maximaal voorbereid aan de start! Bijkomend nadeel is dat het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks internationale toernooien zijn gespeeld, dus het is niet te voorspellen hoe de andere deelnemers er voor staan. Daarom blijft het van belang om vooral vanuit mijn eigen kracht te blijven spelen en presteren.

Natuurlijk weet ik dat iedereen me ziet als de absolute favoriet, maar als we naar de resultaten van de Olympische Spelen kijken, moet ik toch constateren dat meer favorieten het uiteindelijke doel niet gehaald hebben dan het aantal dat wel aan de hooggespannen verwachtingen heeft voldaan. Zelf leg ik mezelf niet teveel druk op, probeer ik maximaal te genieten van mijn vierde deelname aan de Paralympische Spelen en kan ik niet meer doen dan proberen het maximale uit mezelf te halen.

Zodra het definitieve speelschema bekend is, zal ik dat bekend stellen zodat iedereen die dat leuk vindt me kan volgen via de livestream, vermoedelijke van de NOS. Ik houd jullie op de hoogte van het verdere verloop.

Reacties