Diamanten bruidspaar Jan en Jo Severijns-Geerts

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Het is in Dongen geen unieke gebeurtenis, maar wel een een persoonlijke mijlpaal voor het bruidspaar Jan en Jo Severijns-Geerts zelf.  Loco Burgemeester René Jansen veraste het bruispaar vandaag met bloemen en felicitaties namens het gemeentestuur.

Jan Severijns is op 21 januari 1933 geboren in Gilze, bij de steenfabriek op een soort 3 dorpen punt (Gilze, Rijen, Dongen). Jan is op zijn 14de gaan werken bij Schoenfabriek Smits in Dongen (tegenover de Protestantse Kerk), heeft daar zijn gehele arbeidzame leven gewerkt en is uiteindelijk chef stikmeester geworden.

Jo Geerts is op 8 april 1933 geboren in Teteringen en heeft daar haar hele jeugd doorgemaakt. Ze heeft Teteringen pas verlaten na het huwelijk. Jo heeft na de opvoeding van de kinderen in de thuiszorg gewerkt met veel plezier. De twee hebben hebben elkaar in 1959 ontmoet in Oosterhout bij café Oud Brabant en na wat keurwerk van haar zus Toos hadden ze sindsdien verkering.

Ze besloten te trouwen en in Dongen in de Deken Batenburgstraat een huis te bouwen. Ze zijn op 14 augustus 1961 voor de wet getrouwd en in december in de kerk. In februari 1962 zijn ze in Dongen in de Deken Batenburgstraat gaan wonen. Daar hebben ze 4 kinderen (en indirect 3 klein kinderen) gekregen:- Anneke (1963) met kleinkind Lisanne- Pieter (1965) met kleinkinderen Robin en Yunita- Kees (1967) – Koen (1970). We wensen de heer en mevrouw Severijns- Geerts van harte proficiat!

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen