Stichting Parkplezier leert kinderen meer over Park Vredeoord

Foto:

Tijdens de zomervakantie organiseert Theek 5 wekelijks activiteiten voor de jeugd. Op woensdag 4 augustus verzorgde Stichting Parkplezier in samenwerking met Theek 5 een geslaagde middag in Park Vredeoord. De kinderen gingen samen met vrijwilligers van de stichting op verkenning in het park en volgden een stukje van het Bomenpad.

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar iedere week genieten van een zomeractiviteit. Op woensdagmiddag mochten de kinderen mee op ontdekking in Park Vredeoord. Ze leerden van alles over de bomen en de natuur in het park.

Bomenpad
Welke bomen staan er precies in het park en hoe zien de bladeren eruit? Wat is het nut van bomen en welke spullen worden er van hout gemaakt? Of hoe kun je zien hoe oud of hoe hoog een boom is? De kinderen konden aan het einde van de middag antwoord geven op al deze vragen. De vrijwilligers van Stichting Parkplezier verzorgden de activiteit vol enthousiasme en dit werkte aanstekelijk voor de kinderen. Samen renden ze door het park op zoek naar de juiste antwoorden van de opdrachten. Een geslaagde middag met tot slot nog een traktatie voor de deelnemers en vrijwilligers.

Jeugdactiviteiten
Deze zomer worden er nog meer activiteiten georganiseerd voor de jeugd. Wekelijks lezen we een spannend of leuk verhaal voor en gaan aan de slag met onze creativiteit. Kom op woensdag 18 of 25 augustus en 1 september van 14.00 tot 15.00 uur luisteren en knutselen of ga aan het werk met een uitdagende opdracht. Leer onder andere hoe je een kompas maakt of ontwerp je eigen boom of slippers. Omdat het ten slotte zomer is: krijgen de kinderen allemaal een lekkere traktatie. Kom je ook?

Aanmelden zomeractiviteit
Vanwege beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Meld jezelf en je kind(eren) gratis aan voor Zomeractiviteiten jeugd via de website: www.theek5.nl/activiteiten. Je kunt je kind ook aanmelden in de bibliotheek. Let op! Vol is vol. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op de website.

Reacties