Voorstelling ‘De Zolder van Leliegracht 6’ in De Oude Kerk in Dongen

Foto:

Amsterdam, september 2019. Wat begint als een ‘normaal’ afstudeerjaar voor Marie-Annet Kuipers, Merel Vrijhof en Ashanti Lavooij, wordt na de jaarwisseling heel snel een nachtmerrie. Het jaar van de uitbraak van covid-19. Midden in een coronapandemie zijn deze drie jonge vrouwen bezig aan hun laatste jaar aan de academie voor musical en muziektheater.

Met het einde van het schooljaar in zicht en hun hun afstudeervoorstelling die gemaakt moest worden, stuitte deze drie op een verhaal uit het verleden. Een verleden dat bij veel jonge mensen misschien helemaal niet bekend is, maar het raakte iets bij deze jonge makers. Geïnspireerd geraakt door de oorlogsverhalen, verhalen over het maken van keuzes en de behoefte om iets maken wat urgentie bevat ontstond langzaam ‘De Zolder van Leliegracht 6’

Het verhaal

“Amsterdam 1944.
De geallieerden trekken naar het noorden en de Duitsers voelen zich meer bedreigd dan ooit. Terwijl de hoop dat Nederland snel bevrijd zal worden groeit, krijgt de Joodse Hannah gezelschap van Edith, die zich ook gedwongen ziet om onder te duiken. Ze krijgen hulp van Jet, een ambitieuze jonge vrouw die zich bij het verzet heeft aangesloten.”

De cast bestaat uit Ashanti Lavooij, Marie-Annet Kuipers en Merel Vrijhof. Alle drie vorig jaar afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Ewout Heijbroek is de regisseur. Hij heeft zich vorig jaar bij het team gevoegd. Samen hebben ze het script en de liedteksten geschreven. De muziek is gecomponeerd door Hilmar Leujes en het wordt geproduceerd door Mink Theaterproducties.

De Zolder van Leliegracht 6 speelt 6 (20:00) en 7 (16:00) augustus in De Oude Kerk in Dongen. Voor €15 zijn de kaarten te reserveren via https://minktheaterproducties.nl/de-zolder-van-leliegracht-6/

 

Reacties