Tot september geen meerdaagse festivals

Foto: Pixabay License/geralt

Het kabinet zet een streep door de festivalzomer. Meerdaagse evenementen mochten al tot begin augustus niet plaatsvinden, maar dat verbod wordt verlengd tot ten minste 1 september. Dat heeft premier Mark Rutte maandag bekendgemaakt.

Het gaat om festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole en Mysteryland. De festivals waren al opgeschort tot medio augustus, daarna zou het kabinet zich er opnieuw over uitspreken.

In een reactie schrijft de organisatie van Lowlands:

“Een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op. Op basis daarvan waren wij vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor Lowlands en stonden alle artiesten, leveranciers en vooral ook jullie in de startblokken voor een fantastisch weekend in de polder.

Op grond van de vele onzekerheden rondom de deltavariant van het virus heeft het kabinet besloten om geen meerdaagse evenementen met campingfaciliteiten toe te staan. Hoewel dit een gigantische tegenslag is, begrijpen en respecteren we dit besluit.”

De organisaties van de andere meerdaagse festivals reageren ook teleurgesteld, maar geven aan het besluit van de overheid te respecteren.. Zo staat op de website van ‘Down the Rabbithole’ te lezen: “Hoe groot die tegenslag ook is, we respecteren dat besluit en zijn blij met de reddingsboei in de vorm van een garantiefonds waarmee we artiesten, leveranciers, cateraars, en alle andere duizenden handen die Down The Rabbit Hole maken kunnen steunen.”

Reacties