Corona zorgt ervoor dat meer mensen meer buiten bewegen en zelf hapjes bereiden

Foto: Pixabay License/TaniAviles

Ingezonden Inmiddels bevinden we ons al anderhalf jaar in de Covid-19 situatie. Die heeft een aardige weerslag op ons leven.

Toen in maart 2020 de maatregel werd medegedeeld dat sportscholen dicht moesten, kwam er meteen een verschuiving van binnen sporters naar
buitensporters. Wie vroeger zumba in de sportschool deed, lijkt te zijn gaan hardlopen of fietsen. Eenzame hardlopers of bootcampers in groepen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

En geef de Nederlander eens ongelijk; buiten sporten kan enorm lekker zijn. Je ontvangt tevens een forse lading vitamine D. Als je aan het hardlopen bent, maak je ook de stofjes endorfine en dopamine aan, waar je een rustig en gelukkig gevoel van krijgt. Wil je serieuze stappen maken nu je bent gaan hardlopen? Dan kun je een hardloophorloge overwegen. Het is raadzaam om te kijken welk hardloophorloge je moet kopen, voordat je lukraak een aanschaft.

Honden en katten
Naast hardlopen is er ook een piek te zien in het aantal huisdieren in Nederland. Met name het aantal honden en katten is enorm toegenomen. Veel mensen zijn in een thuiswerkende situatie terecht gekomen en missen gezelligheid. Waar ze in het verleden twijfelden, zijn ze tot aanschaf of adoptie van een huisdier overgegaan. Let erop dat je een hond of kat voor het leven neemt. Denk goed na over je beslissing. Past het over een paar jaar nog steeds bij je gezinssituatie en houd je net zo veel vrije tijd als nu? Het is enorm sneu om je hond naar het asiel te brengen als je erachter komt dat het toch niet goed te combineren is. Daarnaast moet je er goed op letten hoeveel beweging een hond nodig heeft. Een verveelde hond wordt vervelend, en dat kun je de hond niet kwalijk nemen!

Kok in eigen huis
Daar de restaurants een tijd terug zijn geweest is een uitstapje in eigen keuken steeds populairder. Je merkt dit ook in de prijzen van de boodschappen. Supermarkten hebben het druk! En dat komt mede omdat mensen verhoudingsgewijs steeds meer thuis eten dan buiten de deur.

Ben je door de inspiratie heen en heb je eens zin in iets anders dan de Hollandse pot? Probeer dan eens lekkere tapas hapjes of Italiaanse gerechten als een caprese salade of tiramisu. Er staan enorm veel recepten op internet. Ook als je geen professionele kok bent, kun je prima beginnen met kleine snacks of dips.

Reacties