Overlastgevende jeugd ploegt speeltuintjes om met quad

Foto:

Dinsdagavond 20 juli rond 21.00 uur kregen collega’s van Team Langstraat een melding van overlastgevende jeugd. Meerdere jeugdigen zouden in verschillende kinderspeeltuinen rondhangen.

Dit was op zich niet zo erg, behalve dat zij een quad bij hadden en daarmee de speeltuinen onveilig maakten en de grasvelden aan het omploegen waren. Aanrijdend hadden de collega’s de melder aan de lijn, om te vragen of de jeugd nog aanwezig was in de omgeving van de Ruysdaelstraat. De melder zag op dat moment de jeugd niet meer, maar de collega’s zagen tijdens het telefoontje de omschreven quad over het speeltuintje aan de Gerard Doustraat scheuren.

Bij aanroepen van de bestuurder van de quad, ging deze er vandoor. Na een korte achtervolging, schoot hij een steegje in waar de collega’s met hun voertuig niet doorheen konden. Na wat speurwerk, werd de quad met de bestuurder in een brandgang gevonden. De quad had geen kenteken, was niet verzekerd en de bestuurder had geen rijbewijs. Tevens stond de quad niet geregistreerd bij het RDW en is daarom in beslag genomen.
De bestuurder krijgt enkele processen-verbaal en de officier zal uitspraak doen over de quad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen