Voorzitters Veiligheidsregio’s Brabant schrijven open brief aan Brabanders

Foto: Pixabay License/iXimus

De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Brabant Beste Brabanders hebben vandaag onderstaand bericht gedeeld, waarmee ze de Brabanders meer informatie willen geven over de aanstaande zomervakantie.

Beste Brabanders,

Nog even en de zomervakantie breekt ook in onze provincie aan. Een zomervakantie waar we enorm naartoe hebben geleefd, niet in de laatste plaats vanwege de versoepelingen die er aan leken te komen. Maar helaas starten we de zomer niet zo onbezorgd als dat we een aantal weken geleden dachten te kunnen doen. De besmettingscijfers lopen de laatste week weer in rap tempo op en hoewel dit zich tot op heden nog niet vertaalt in meer ziekenhuisopnamen, heeft het kabinet besloten de rem te zetten op een aantal versoepelingen. Een begrijpelijke teleurstelling voor vrijwel iedereen.

Maar het is ook goed om te kijken naar wat er wel is. De vaccinatiegraad loopt op waardoor een heleboel dingen nu wel weer mogelijk zijn. We kunnen elkaar na de vakantie weer deels ontmoeten op school en kantoor, een hapje buiten de deur eten of genieten van musea- en theaterbezoek.
We kunnen weer bij elkaar zijn, we mogen weer bezoek ontvangen. En dat is een opluchting. Want dat is nu eenmaal waar wij Brabanders het beste bij gedijen; in gezelschap. Daar ligt onze kracht.

Toen het virus oplaaide, moesten we daarvoor alternatieve manieren vinden. Digitaal, op afstand. Dat we elkaar nu weer echt mogen en kunnen ontmoeten, voelt goed. Het is dat deel van onze Brabantse identiteit dat ons ook gaat helpen op het moment dat we kunnen gaan beginnen aan het werk dat voor ons ligt: het opnieuw vormgeven van onze Brabantse samenleving, na corona. Want we kunnen niet ontkennen dat het virus onze samenleving blijvend heeft veranderd.

Nu lopen we met elkaar langzaamaan richting de eindstreep van deze corona-marathon. Dat is soms twee stappen vooruit en dan weer één terug. Dat kan ontmoedigend zijn, op momenten frustrerend. Maar we moeten er met elkaar vertrouwen in blijven houden dat we de gevolgen van dit virus samen te boven komen. En dat we ook in deze fase onze rol moeten blijven vervullen. Wij drukken u daarom op het hart: blijft u zich aan de basisregels houden. Zodat we op een veilige en verantwoorde manier kunnen genieten van deze Brabantse zomer.

Jack Mikkers (voorzitter VRBN)
John Jorritsma (voorzitter VRBZO)
Theo Weterings (voorzitter VRMWB)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen