Presentatie Wielerclub ‘Zondagsrijders’

Foto:

Alsof het zo wezen moest. De Wielerclub Zondagsrijders presenteerde zich in hun spiksplinternieuwe wielertenue in de spiksplinternieuwe aula van het Cambreur College. Menig professionele wielerploeg zou voor zo’n presentatie tekenen.

Onder opzwepende muziek snelden de zes leden één voor één de trappen van de tribune af richting het podium. Daar werden zij voorgesteld door presentator van de middag Roelant Schoots, in het dagelijks leven docent economie aan het Cambreur College en in zijn vrije tijd, rond carnaval, sauwelaar. Helaas voor de renners was er voor deze officiële gelegenheid, vanwege corona, nog geen publiek uitgenodigd. Wel waren aanwezig Stefan Rosenbrand namens Zeloo Financiële Dienstverlening en René Hermans directeur Cambreur College.

Door Piet Scheepers

Vier heren en twee dames toonden vol trots de nieuwe tenues. Deze club is wel op een hele speciale wijze bijeengekomen. Vanuit de carnavaleske wagenbouwwereld, via Buurtvereniging (BV) Onder Ons, tot en met twee dames die lid werden vanwege het aantal aangeboden tenues. Oprichters zijn Eric Welling en Rob Hazenberg, beiden lid van Onder Ons. “Rond 11/11 begonnen wij in 2019 met het bouwen van onze carnavalswagen. De vraag was: wat gaan wij doen als het bouwen is afgelopen? Als twee Willemen (de Koning Willem Alexander ‘s uit de carnavalsoptocht in Dongen) stapten wij in 2020 op de racefiets. Ons verzamelpunt was, en is nog steeds, bij Miriam aan het einde van de Oude Baan.” Beide heren fietsten op zondag rondjes van 25 kilometer. Nu de club is uitgebreid, toert het gezelschap zondag ’s zo’n 100 kilometer door het Brabantse land.

Uitbreiding naar vier heren.
Het tweetal werd langzaam een groepje van zes leden. Frank van Mossel was de derde renner die zich aansloot. “Ik mocht een keer mee fietsen. Ik fietste al, maar gezien de coronaregels wilde ik mij aansluiten bij een kleiner groepje. Na betaling van de contributie, drie roze koeken, mocht ik aanblijven.” Voormalig Dongenaar Chrittien Jansen is de vierde man in deze club. “Ik moest stoppen met voetballen vanwege knieproblemen. Ik kende deze mannen en werd opgenomen in de ploeg. Ik kom iedere zondag vanuit de Reeshof naar het vertrekpunt gereden en heb dus met mijn 7 kilometer een prima warming-up gedaan.”

De sluitpost.
“Onze kledingsponsor Zeloo had een prima aanbod. Het aanbod van tien tenues paste helemaal in ons plan. Als wij ieder twee tenues zouden afnemen dan bleven er nog twee over. Ja en dan?” vroegen de heren zich af. Wendy van Rooij, evenals Eric Welling werkzaam op het Cambreur College, fietste al ruim vijf jaar met een damesgroepje. “Ik werd door Eric gebeld met vraag of ik geen interesse had bij de Zondagsrijders te komen fietsen? Ik moest dan wel een maatje meenemen,” vertelt Wendy van Rooij. Dat werd Marleen van Kempen, leerkracht op basisschool Achterberg, die er ook wel oren naar had. En zo is het ploegje ontstaan. “En hadden alle tenues ook een eigenaar,” lacht het zestal. Het bleef niet bij de twee dames. Drie vriendinnen hadden Bowl Vol opgericht. Zij willen hun liefde voor lekker eten delen. Iedere vrijdag bereiden zij de meest lekkere gerechten bomvol smaak die je kunt afhalen. Bowl Vol staat voor vers en gezond eten. “En daarom steunen wij graag mensen die bewust bezig zijn met eten en bewegen.”

Tenue ’s zelf ontworpen
De tenues werden in ’s Gravenmoer bij wielerkleding BICI door Marianne Peltzer ontworpen op het kantoor van Zeloo en in Italië gerealiseerd.
Maar ook door de ondersteuning van het Cambreur en de steun van Bowl Vol uit Dongen koerst wielerclub ‘Zondagsrijders’ verantwoord en veilig over Brabants wegen.

 

Reacties