Het meest complete autobedrijf van Dongen

Ad Jansen (l) en Peter Melsen (r)
Foto:

Een andere auto kopen, apk keuren, onderhoud, schade herstellen, auto wassen… het kan nu allemaal bij één bedrijf. Jabe Dongen BV en Autoservice Melsen hebben de handen ineengeslagen en vormen nu samen het meest complete autobedrijf van Dongen. Peter Melsen is vanaf januari van dit jaar eigenaar van beide bedrijven die ieder onder hun eigen naam verder blijven gaan.

Geschiedenis
Voor autobedrijf Jabe begon de geschiedenis ruim 40 jaar geleden in een kleine schuur. Gedurende die jaren is het bedrijf aan de Berlagestraat uitgegroeid tot een prachtig, ruim opgezet autobedrijf met een deskundige reparatie afdeling en altijd een grote voorraad aan occasions in alle prijsklassen. Eigenaar Ad Jansen zit nog vol energie, maar vindt op 72-jarige leeftijd toch dat de tijd rijp is, om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie.

Full service autobedrijf
En dat stokje wordt nu overgenomen door Peter Melsen, geboren en getogen in ’s Gravenmoer, die ongeveer 20 jaar geleden naar Dongen verhuisde en 12 jaar geleden zijn eigen bedrijf Melsen Autoservice opstartte. In eerste instantie vooral als schade herstelbedrijf en spuiterij, maar inmiddels een full service autobedrijf, waar alle denkbare werkzaamheden uitgevoerd worden. “Voordat ik een eigen autobedrijf begonnen ben, ben ik jaren actief geweest in alles wat maar iets met vrachtwagens te maken had. Begonnen als monteur, daarna met mijn eigen transportbedrijf, in de vorm van eigenrijder. Ik was echter zo vaak van huis dat ik toen heb besloten om het roer om te gooien. Ik ben met het transportbedrijf gestopt, en terecht gekomen als zzp-er in de carrosseriebouw, hydrauliek en spuiterij. In de avonduren mijn eigen spuiterij gebouwd en dat was het begin om van mijn oude hobby schadeauto’s herstellen, mijn werk te maken.

Via die weg kwam ik ook in contact met Ad Jansen van Jabe en onze samenwerking is in de loop van de jaren steeds verder gegroeid. Toen ik een geruime tijd geleden op zoek was naar meer ruimte, om mijn bedrijf verder te kunnen laten groeien, zijn Ad en ik in gesprek geraakt en zo is het balletje gaan rollen” aldus Peter.

Meest complete autobedrijf van Dongen
Peter Melsen heeft er voor gekozen dat beide bedrijven Melsen Autoservice en Autobedrijf Jabe, onder eigen naam actief blijven. Melsen Autoservice gaat zich nu alleen bezig houden met schade herstel en spuiterij en Jabe als universeel autobedrijf. “Jabe is een vertrouwde naam in Dongen en ik vind het belangrijk om dat gevoel uit te blijven stralen. De twee bedrijven samen vormen het meest complete autobedrijf van Dongen, waar je werkelijk voor alles terecht kunt” zegt Peter trots.

Toekomstplannen
Peter ziet deze overname als een enorme uitdaging, waarmee hij beide bedrijven verder hoopt te professionaliseren. Tevens zal hij de kwaliteit en service die men van beide bedrijven gewend was, blijven voortzetten en naar een hoger niveau gaan brengen door te gaan investeren in relatie, kennis, techniek en equipment. Ook is de nieuwbouw van de spuiterij bijna een feit. “Wij hebben nu de beschikking over een personenauto spuitcabine, maar ook over een 18 meter lange vrachtwagen spuitcabine. De eerste vrachtwagens zijn ondertussen al in de nieuwe cabine gespoten. Met de nieuwbouw hebben wij een professionele uitstraling en alles in huis om elke schade op een vakkundige manier te herstellen.”

Met de overname van Autobedrijf Jabe, biedt Peter Melsen nu dus een compleet pakket voor de autobezitter. “Of je nu een auto wilt kopen, een reparatie of een keuring wilt laten uitvoeren of een schade wilt laten herstellen, bij ons ben je aan het juiste adres. Wilt u uw auto komen wassen? Ook dat kan in onze wasbox op onze locatie aan de Berlagestraat. Ons team van 10 medewerkers helpen u graag!”

Kijk eens voor meer informatie op www.melsenautoservice.nl en op de vernieuwde website van www.autobedrijfjabe.nl

Reacties