Voorstelling ’Wat een leven’ brengt vrolijkheid!

Foto:

De bezoekers zitten in de foyer in spanning te wachten. Door de coronamaatregelen moest de voorstelling ’Wat een leven’ twee keer verzet worden, maar afgelopen zaterdag 19 juni mochten bezoekers eindelijk een feestje vieren.

Door Thecla Bovenberg

Samenwerking
Twee enthousiaste mensen die een voorstelling maken, Shirley Bakkeren van Leuk Amusement en Moniek van Alphen van Mon Ballon, het blijkt een succesvolle samenwerking. Hun beider eigen bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. Waar Shirley zich stort op de evenementen en optredens, sluit Moniek aan met haar fantastische decorstukken, die zij maakt van ballonnen. Beiden werken met verstandelijk beperkte jongvolwassenen. De decorstukken zijn via een dagbesteding gemaakt en zijn een genot om te zien. Shirley zegt in een vorig interview: “Gezellig, vrolijk en meeslepend en ons standpunt is, elk blij gezicht is er één.”

Meezingen uit volle borst
De vrolijkheid spat ervan af en dat is precies wat de bezoekers afgelopen zaterdag hebben gekregen. De voorstelling gaat over een terugblik op het leven met al zijn lief en leed. Het fotoboek wordt opengeslagen en de mensen worden werkelijkheid.

De fragmenten worden ondersteund door leuke, vlotte liedjes die zeker herkenbaar zijn voor de bezoekers, want er wordt al snel gedeind en meegezongen. Het decor wordt telkens aangepast aan de fragmenten en razendknap snel neergezet, zodat je ogen tekort komt om alles in je op te nemen. De samenwerking verloopt dan ook perfect.

Het is een feestje om te zien hoe de hoofdrolspelers zelf genieten van de voorstelling en het publiek uitdagen om mee te zingen. De bezoekers worden getrakteerd op een prachtig gekleurde, vrolijke, feestelijke voorstelling en hebben de middag van hun leven.

Goed doel
Het mooie is dat van de kaartverkoop een gedeelte naar Stichting vrienden UMC & Wilhelmina Kinderziekenhuis gaat. Shirley loopt maandelijks in het ziekenhuis rond als Bloemenkoningin om kinderen op te vrolijken met de ballonnen van Moniek. “Hier is veel leed voor zowel kinderen als ouders”, vertelt Shirley. “Het zou fantastisch zijn als wij door de opbrengst van de voorstelling meer blije gezichten kunnen realiseren in het ziekenhuis.”

Met de drie voorstellingen van afgelopen zaterdag is er vast een mooi bedrag bij elkaar gebracht om aan dit goede doel te geven.

 

Reacties