D66 leden in Gilze-Rijen en Dongen kiezen lijsttrekkers

Foto: D66

De leden van D66 Dongen en Gilze en Rijen hebben hun lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 bekend gemaakt. In Gilze en Rijen is dat Antonet Krol en in Dongen Marieke Schouten. Beide zijn door hun leden unaniem verkozen.

Marieke Schouten is de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker van D66 Dongen. Zij is moeder van 3 kinderen en heeft een medische achtergrond. Met Schouten kozen de leden van Dongen voor een verbindende persoonlijkheid. “Ik bedank onze leden voor het vertrouwen in mij. Ik kijk er enorm naar uit om de komende maanden eindelijk weer samen met andere leden van D66 inwoners van Dongen “live” te kunnen ontmoeten. Dat is iets wat ik echt gemist heb het afgelopen jaar” aldus Marieke.

Antonet Krol is sinds 2018 raadslid in Gilze-Rijen en is daarnaast strategisch communicatie adviseur. Zij is getrouwd en heeft 4 kinderen. Met Krol kozen de D66 leden van Gilze-Rijen voor een bruggenbouwer met stevige ambities. Antonet Krol “Fijn dat de leden mij alle vertrouwen hebben gegeven, ik dank ze daar hartelijk voor. Het team van D66 zal zich blijven inzetten om samen met de inwoners de komende periode Rijen, Gilze, Molenschot en Hulten groener, gezonder en bruisender te maken. En ik blijf me hard maken voor kansengelijkheid voor alle inwoners en een duurzaam thuis voor jong en oud.”

De dames overleggen regelmatig met elkaar en trekken in de regio als het nodig is samen op. De komende maanden richten zij zich op het samenstellen van twee krachtige teams van D66 raadsleden in de beide gemeenten. De aanmelding voor kandidaat raadsleden start op 20 juli en sluit op 24 augustus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen