Startschot van de KiKa Summer Fun Run klinkt bij Atledo

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Op zondag 20 juni werd gestart met de Kika Summer Fun Run. Het startschot voor deze actie werd gegeven op de atletiekbaan van Atledo in Dongen. Niet geheel onbelangrijk doet een A pupil van Atledo mee aan deze run. Jelle 9 jaar uit Raamsdonksveer is de man die deelneemt aan deze KiKa summer fun run om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Jelle: “Ik vind dat er meer onderzoek moet komen naar kinderkanker, omdat kinderen deze ziekte niet horen te krijgen. Ik ga tussen 20 en 30 juni 25 km hardlopen. Ik loop voor alle kinderen en voor één iemand in het bijzonder, namelijk voor mijn vriend Tyro, die al voor de 2e keer vecht tegen leukemie”.

De dag begon al lekker vroeg om het terrein om te bouwen tot een prachtig decor. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, kwamen de genodigden langzaam binnen. Helaas mocht er vanwege Corona dit jaar geen ander publiek bij zijn, maar was het live te volgen via Instagram Run for Kika. De sfeer die er hing was gezellig en lekker ontspannen, hoewel ontspannen… gezonde zenuwen waren er zeker ook. Maar het is ook niet niks om met een opening mee te doen aan een prachtig evenement met een nog belangrijker doel!

Rick, medewerker van Kika en Frits, oprichter en directeur van Kika, openden het officiële gedeelte van de ochtend met een welkomstwoord. Daarna begonen de lopers aan een warming up verzorgd door de trainster van de Atledo A pupillen Lizette Bressers. Ja, lopers, want Jelle loopt niet alleen, samen met Olivia, Jill en de Kika beer begint hij aan de start. Elke deelnemer met een eigen verhaal en met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika, zodat er nog meer onderzoek naar kinderkanker gedaan kan worden. Hopelijk leidt dit snel tot een oplossing om dit te kunnen stoppen!

Tyro, de vriend van Jelle, mocht het startschot geven en dat deed hij perfect. Helaas kon Kika beer de andere lopers niet bijhouden en haakte hij af na 1 ronde, maar top gedaan beer!! De eerste kilometers zitten erop en we hebben er alle vertrouwen in dat ze allemaal in hun eigen tempo de totale 25 kilometer gaan halen. Heel veel succes Olivia, Jill en Jelle!!

Wat begon als een spontane actie van Jelle met als doel 250 Euro op te halen is inmiddels zo’n succes, dat de teller nu al boven de 2.000 Euro staat. Je kunt Jelle sponsoren door naar de volgende site te gaan: https://www.runforkika.nl/jelle-jansen-run-for-kika-summer-fun. Jelle heeft voor de actie ook een Facebook pagina: https://www.facebook.com/Jelle-Run-for-Kika-101511682167454. Volg Jelle op Facebook of de site van Run for KiKa!

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen