RBT De Langstraat lanceert unieke Fiets & LEDER-routes

Tijn, Lieke en Veere van den Assum (de 13de generatie) bevestigen het QR-bordje bij
HeuvelPark in Dongen.
Tijn, Lieke en Veere van den Assum (de 13de generatie) bevestigen het QR-bordje bij HeuvelPark in Dongen.
Foto:

In samenwerking met evenementenbureau ‘Verrassend Langstraat en meer’ heeft ‘Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat’ twee nieuwe fietsroutes uitgebracht door het leer- en schoenengebied van De Langstraat.  Al eeuwenlang is deze regio de verzamelplaats voor alles op het gebied van schoen en leer.

QR-code met video’s
De routes door Dongen, Loon op Zand, Kaatsheuvel, Waalwijk en Drunen leiden de fietsers onder andere langs tassenmakers, leerreparateurs, musea en (voormalige) leerlooiers en schoenfabrieken. Er is een westelijke route van 39 kilometer en een oostelijke route van 25 kilometer. Op in totaal 14 locaties langs de route tref je een QR-code met een video, waardoor je een kijkje krijgt achter de deur. Beleef hierdoor hoe de leerindustrie vandaag de dag nog volop in bedrijf is. Er zijn ook mogelijkheden om de fietstocht uit te breiden met rondleidingen en workshops.

Gratis routewebsite en brochures
Op www.bezoekdelangstraat.nl/routes zijn ruim vijftig regionale routes terug te vinden, waaronder de ‘Fiets & LEDER-routes’. Je kunt de gratis routes uitprinten, of vanaf je telefoonscherm of GPX-viewer bekijken. Ook kun je de routebrochures gratis ophalen bij de deelnemende locaties en de toeristische informatiepunten (TIP’s) in De Langstraat. Voor de locaties van de TIP’s zie: www.bezoekdelangstraat.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen