Buitenspeelrevolutie is nodig, want 15% van de kinderen speelt nooit buiten

Foto: Pixabay License/Mimzy

Van woensdag 9 juni tot en met zondag 13 juni vindt de eerste editie van de landelijke Buitenspeelweek plaats. In deze week vraagt de Buitenspeelcoalitie aandacht voor hun missie: buiten spelen, sporten en bewegen voor alle kinderen in Nederland mogelijk maken.

15% speelt nooit buiten
Buiten spelen, sporten en bewegen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Sterker nog: het is cruciaal voor hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Met de Buitenspeelweek vraagt de Buitenspeelcoalitie aandacht voor dit thema. En stimuleren ze kinderen en jongeren om naar buiten te gaan. Tegenwoordig spelen kinderen 6x minder buiten dan hun ouders en 15% van de kinderen speelt zelfs nooit buiten. Dat moet anders.

Buitenspeelrevolutie
Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton: “Buiten spelen en sporten, is nu belangrijker dan ooit. Tijdens de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen. Niet alleen liggen coronakilo’s op de loer, maar ze missen ook het contact met hun vrienden. Er is geen positieve uitlaatklep en daardoor zitten veel kinderen ook slechter in hun vel. Met de Buitenspeelweek willen we heel Nederland oproepen meer buiten te spelen en te bewegen. Laat dit het begin zijn van een buitenspeelrevolutie!”

Buitenspeeldag
Al 14 jaar organiseren Jantje Beton en Nickelodeon de Buitenspeeldag waarop gevierd wordt hoe belangrijk buiten spelen is. Om de dag kracht bij te zetten, gaan tv-zenders Nickelodeon en Nick Jr. tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart.

www.buitenspeelweek.com

Reacties

Cookieinstellingen