Open Monumentendag 2021

Foto:

In het tweede weekend van september is er weer de jaarlijkse aandacht voor Monumenten. Het comité in Dongen is volop met de uitwerking van een interessant programma bezig.

“We bieden een mooi aangepast programma op diverse locaties in Dongen aan. Leer in de dubbele betekenis van het woord staat dit jaar centraal. Op de eerste plaats het onderwijs, Dongen heeft een naam hoog te houden op onderwijsgebied. Hoe is dit zo gekomen, wat voor rol hebben de zusters Franciscanessen hier in gespeeld. U komt het allemaal te weten na een bezoekje aan onze locaties.” aldus het comité in een persbericht.

“Daarnaast is Dongen ook jarenlang bekend geweest om zijn looierijen en leerproductie. Op het terrein van Heuvelstraat 5 (Heuvelpark) vertellen enthousiaste vrijwilligers u graag over de rol van het water van de Donge bij het looien. Wat kwam er nu toch nog meer bij kijken, de ontwikkelingen van looien aan huis naar de grote leerfabrieken die je hier om je heen kunt zien. Voor de kinderen is er ook de mogelijkheid om te leren werken met leer. Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar hier heeft u al aardig wat ingrediënten voor een prachtige dag. De komende tijd houden we u op de hoogte van ons programma.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen