Volkspartij Dongen: ‘afvalbakken niet te vroeg buiten zetten’

Foto:

Wethouder René Jansen gaat nog eens extra de aandacht vestigen op de regels voor het buiten zetten van afvalbakken en PMD-zakken. Dat beloofde hij gisteren nadat VolkspartijDongen-raadslid Colinda Blous er vragen over had gesteld.

Het was het raadslid opgevallen dat er op Facebook diverse berichten verschijnen dat inwoners zich storen aan het te vroeg buiten zetten van PMD-zakken en afvalbakken aan de straat. Ook blijven bakken regelmatig te lang buiten staan’, wist Blous te melden.

Door: Bernadette Klerx

En dat was ook de Volkspartij Dongen een doorn in het oog. ‘Hierdoor vervuilt het straatbeeld en de bakken en zakken belemmeren de doorgang voor de voetgangers. Bovendien worden zakken vaak kapot gepikt door vogels waardoor het plastic door de straten gaat zwerven’, legde Colinda Blous uit. Het was het raadslid ook opgevallen dat het voor veel inwoners niet duidelijk is wanneer het afval aan straat gezet mag worden en wanneer niet.

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ringen voor PMD-zakken
Het raadslid vroeg ook nog extra aandacht voor de kroonringen die aan lantaarnpalen bevestigd kunnen worden. Die voorkomen dat de PMD-zakken wegwaaien. ‘We horen positieve reacties op de lantaarnpaalringen, maar ondanks eerdere oproepen worden deze ringen nog niet in heel Dongen gebruikt’, merkte ze op.
Wethouder Jansen kon het raadslid op haar wenken bedienen. ‘ We communiceren al regelmatig over het afval, maar het is geen probleem om dat nog een keertje extra te doen. Ik zal dan de afvalwijzer- app nog eens extra onder de aandacht brengen. Daar staat eigenlijk alles in over de regels voor het ophalen van afval’.
Ook gaat de wethouder nog een keer actie ondernemen om het gebruik van kroonringen bij lantaarnpalen te promoten. ‘Daar wordt inderdaad goed gebruik van gemaakt. Bewoners kunnen zelf aangeven waar ze die ringen geplaatst willen hebben en dan gaan wij daar actie op ondernemen’, beloofde de wethouder.

Reacties