J.J. Anspachschool tijdelijk in MAVO gebouw Bolkensteeg

Foto:

De leerlingen en leerkrachten van de J.J. Anspachschool aan de Kerkstraat nemen vanaf volgend schooljaar tijdelijk hun intrek in de huidige MAVO van het Cambreur Coillege aan de Bolkensteeg.

In een onlangs gepubliceerde prognose wordt er van uit gegaan dat de J.J. Anspachschool de komende twintig jaar uitgroeit naar een school met ruim 300 leerlingen. De huidige school is verouderd en is nu al aan de krappe kant voor het aantal leerlingen. Daarom wordt de school gesloopt en verrijst er een volledig nieuw schoolgebouw op dezelfde locatie. Dat betekent dan wel dat de school tijdelijk elders onderdak zal moeten vinden.

In een brief aan de ouders meldt schooldirecteur Herman Straver: “In goed overleg met de gemeente Dongen zijn verschillende locaties onderzocht. Hierbij werd het gebouw van het Cambreur College aan de Bolkensteeg als meest geschikt bevonden. Alle groepen passen ook op deze locatie. Tegen het einde van dit schooljaar komt waarschijnlijk het nieuwe schoolgebouw van het Cambreur College gereed. Nadat het Cambreur gebouw aan de Bolkensteeg leeg is opgeleverd, zal dit gebouw geschikt worden gemaakt voor het basisonderwijs. Dit zal ook enkele weken in beslag nemen.”

“Momenteel zijn wij samen met de gemeente bezig met opstellen van een verbouwingsplan waarin zowel binnenruimte als de buitenruimte en de verkeerssituatie rondom het gebouw in ogenschouw worden genomen” aldus Straver. “Zoals de plannen nu liggen, hebben wij het plan om aan het einde van de komende zomervakantie te verhuizen, zodat we het komende schooljaar (2021-2022) kunnen starten in het tijdelijke gebouw aan de Bolkensteeg.” Daarbij houdt de schooldirecteur nog wel een slag om de arm: “dit is slechts een voorlopige planning en zoals bij veel projecten kunnen er om allerlei redenen vertragingen optreden waar wij geen invloed op hebben.”

Volgens Straver staat de oplevering van het nieuwe gebouw gepland in het schooljaar 2022-2023 gepland. In de meest recente  onderwijsmonitor meldt de gemeente Dongen dat in het tweede kwartaal van 2022 een start gemaakt wordt met de bouw van het nieuwe  IKC (Integraal Kind Centrum) J.J. Anspach waarna het gebouw een jaar later in gebruik genomen kan worden. Of dat voor of na de zomervakantie van 2023 zal zijn is nog niet bekend. Ook in de Beljaart komt een nieuw IKC. Deze zou volgens planning in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd worden.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen