Wielerronde La Vuelta na uitstel in 2022 toch door Dongen?

De beoogde route van de afgelaste editie van 2020. Of de route in 2022 exact hetzelfde is, is nog niet bekend.
Foto:

Het ziet er naar uit dat De Spaanse wielerronde La Vuelta na een uitstel van twee jaar in 2022 tijdens de derde etappe door Dongen rijdt.

Eindelijk zover
Met veel enthousiasme werd de Spaande wielerronde La Vuelta van 2020 in Nederland verwelkomd. De renners zouden de eerste drie etappes starten in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Breda. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Maar in augustus 2022 is het dan alsnog zover: de Ronde van Spanje start in Utrecht, waarna de renners ook verschillende Brabantse steden aandoen. Een exacte datum heeft de internationale wielrenbond UCI nog niet bekend gemaakt.

Fietsland Nederland
Javier Guillén, de directeur van de Vuelta, is blij dat de ronde nu wel door kan gaan: “Het is een lang gekoesterde wens om in het fietsland Nederland te starten. Nederland staat bekend om haar organisatiekracht en ik weet zeker dat we, ook gezien de huidige situatie, erin kunnen slagen om het evenement op een goede en vooral veilige manier te kunnen organiseren.” dat organisatietalent is nodig, omdat in aanloop naar de tocht een activiteitenprogramma plaatsvindt.

In januari 2020 overhandigde Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille)  in Dongen, Baarle-Nassau, en Etten-Leur speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse doorkomstgemeenten. Wellicht dat het in 2022 zo ver komt?

Opsteker
Het evenement moet een opnieuw een start maken na corona, omdat lang niet duidelijk was dat Nederland de start weer mocht organiseren. “Dat we zo’n groot sportevenement alsnog naar Nederland en naar Utrecht hebben kunnen halen, is een enorme opsteker na deze moeilijke periode. We gaan er samen met de andere steden, provincies en organisaties onze schouders onder zetten”, verklaart burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht, waar de Vuelta-rijders volgend jaar aan de start staan.

Activiteiten
In ons dorp is men  in de aanloop naar de , wegens corona geannuleerde, editie van 2020 al bezig geweest om van de doorkomst van La Vuelta in Dongen iets bijzonders te maken. Of deze plannen 1 op 1 naar 2022 kunnen worden omgezet zal mede afhankelijk zijn van de datum waarop de doorkomst in Dongen zal worden gepland.

Reacties