Fotoclub Dongen online……

Foto: Koos Schenk

Fotoclub Dongen bestaat al heel wat jaren en de leden komen normaliter elke week op woensdagavond bij elkaar. Na vele verschillende huisvestigingen (oa. Patronaatsgebouw, Marijkehonk, Open Huis en voormalige basisschool de Schakel) zitten de club nu al weer een tijdje in de Cammeleur.

Maar dit jaar even niet. Door de Coronacrisis is Fotoclub Dongen gedwongen om ‘online’ bij elkaar te komen om elkaars foto’s te bespreken. Vorige week werden er 19 foto’s ingestuurd door een 10-tal clubleden.  De onderwerpen waren zoals gewoonlijk erg gevarieerd: enkele natuuropnames van flora en fauna, Coronafoto’s, landschappen en stadsgezichten, voeding en enkele abstracties.

Foto boven: Coronatijd van Koos Schenk.
Een zwart-wit foto van deze sombere tijd. De elementen zijn kenmerkend: winkelende mensen met mondkapjes, desinfecteerspul om alles schoon te maken, een prullenbak enz. Links op de foto zien we dan een mevrouw bij de karretjes staan en rechts het interieur van een winkel en een gedeelte van een etalage. Het is er tamelijk rustig binnen. Geen kleur, maar juist diverse grijstinten. Een foto waar je zeker niet vrolijk van wordt, maar zo is het nu eenmaal.

Volgende keer een nieuwe foto van deze inlevering.
Meer weten? Neem contact op met Henk van Roode : 06-22153031

Reacties