Wijkraad De Beljaart opent eigen pompoenveldje

Alhoewel de zogenoemde ‘Groene Long’ in de Beljaart pas een officieel gezicht krijgt in het voorjaar van 2022,wordt er al volop aan gewerkt. Zaterdag opende wethouder Eline van Boxtel officieel het ‘pompoenveldje’, een initiatief van Wijkraad De Beljaart.

Als er dan toch zwarte grond wordt afgegraven om de laatste fase van de wijk te realiseren, dan gebruiken we die goede aarde maar meteen om er een ‘pompoenenberg’ van te maken. Dat is in ieder geval de filosofie van voorzitter van de wijkraad Sjoerd Giese. Niet dat de pompoenen op een verhoog beter groeien, maar het geeft in de loop van opbloeiperiode wel een leuk gezicht als de halloween in aantocht is en de pompoenen aan de zijkant van het verhoog te zien zijn en bruikbaar.

De gratis uitgedeelde zaadjes worden in een pot aan de groei gebracht en de actieve bewoner kan ze zelf planten. Zo’n 50 meter lang en zeker 2 meter hoog ligt de pompoenentuin nu vlak bij de natuurspeeltuin. Wethouder Eline van Boxtel was als kersverse inwoner van de wijk natuurlijk bereid om een bord met meer informatie van de groene long te onthullen. De wijkraad heeft gezorgd voor een informatievideo hoe de tuin zich met de hulp van de buurt tot ongekende schoonheid kan ontwikkelen en een aanwinst kan worden voor bewoners.

Met dank aan: Piet Eelants (dongenhomespot)

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

 

Reacties

Cookieinstellingen