Wees niet meer bang voor de tweedehands laptop

Foto: Pixabay license/Free-Photos

Ingezonden Als je mij een paar jaar geleden had aangeraden om een tweedehands laptop te kopen had ik zeker niet naar je geluisterd. Ik had zelf het idee dat een tweedehands laptop nooit zo goed zou kunnen zijn als een nieuw laptop. Waarom een laptop kopen die niet lang meegaat, alleen om wat geld te besparen?

Refurbished laptops van kwaliteit
Refurbished laptops zijn tweedehands laptops die kort gebruikt zijn of geretourneerd zijn doordat er kleine mankementen in zitten. Deze laptops worden op professionele wijze gerepareerd en schoongemaakt waardoor ze eigenlijk weer zo goed als nieuw zijn. Om te verzekeren dat je een refurbished laptop koopt van goede kwaliteit kun je op een paar dingen letten. Ga alleen voor laptops van goede merken en let vooral op de topmodellen van dit soort merken.

Vooral HP en Dell staan bekend om goede kwaliteit en zijn een veilige optie om een refurbished versie van aan te schaffen. Daarnaast moet je een goede aanbieder uitzoeken. Hierbij kun je letten op welke merken zij aanbieden. Als zij alleen goede merken aanbieden lijkt het erop dat zij veel waarde hechten aan kwaliteit. Ook is het goed om te zien of een winkel of webshop duidelijk en eerlijk vermeld wat de eventuele schades of mankementen aan het model zijn. Dit laat zien dat ze transparant te werk gaan. Natuurlijk kun je ook kijken naar reviews. Een webshop die ik in ieder geval vertrouw en kan aanraden is Alpha-Shop.

Hoe kies je een laptop?
Een laptop kiezen kan erg lastig zijn. Vooral als je niet zoveel verstand hebt van laptops. Bedenk van tevoren goed waar je de laptop voor wilt gebruiken. Als je je laptop vaak mee wil nemen is het handig om te kijken naar kleine en extra lichte modellen. Als je Photoshop of andere zware programma’s wilt kunnen draaien moet je letten op de processor in de laptop. Een i7 processor is krachtiger dan een i5 processor en zal meer en zwaardere programma’s kunnen draaien. Laat je bij twijfel adviseren door iemand in de winkel of via de klantenservice van een webshop.

Reacties