Sobere dodenherdenking in Dongen en ’s Gravenmoer

Foto:

Er komt evenals vorig jaar vandaag in Dongen en ’s Gravenmoer een sobere dodenherdenking zonder publiek.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Dongen worden er in Dongen twee kransen gelegd en zal Daniëlle Deleij op trompet de Taptoe blazen. In ’s Gravenmoer zal locoburgemeester René Jansen samen met wethouder Petra Lepolder namens het gemeentebestuur bij de plecjhtigheden aanwezig zijn. Ook daar zal de herdenking een sober karakter hebben en plaatsinden zonder publiek. Volgens Rob Driessen, voorzitter Comité 4 en 5 mei Dongen, is de opzet van de herdenking te vergelijken met die van 2020 tijdens de de eerste Corona-golf. Gaandeweg de eerst maanden van dit jaar werd meer en meer duidelijk, dat de organisatie zich weer zou moeten beperken tot een minimum scenario.

In de loop van de maanden werd een aantal geplande onderdelen van de Dodenherdenking uit het programma verwijderd. Volgens Driessen is er in goed overleg met de Gemeente Dongen, bewust nauwelijks publiciteit aan gegeven; vanzelfsprekend met als doel om geen groepen mensen op de been te brengen. Er zal zowel in s Gravenmoer als in Dongen een kort voorprogramma zijn dat afgesloten zal worden met het spelen van ‘De Taptoe’ en het spelen van het Wilhelmus.

Gemeentesecretaris Hr. Van Noort en Wethouder Van Boxtel zullen de gemeente vertegenwoordigen en een krans leggen bij de bevrijdingskapel . Bas de Jong en Rob Driessen doen dat namens Oranje Comité, Vereniging Militaire Veteranen Dongen, Voormalig Verzet, Groep Antifascisten zullen hierna volgen. Door de organisatie zal een video worden opgenomen die deels van te voren is opgenomen. Deze zal in de lokale media verschijnen.  Op 5 mei zijn er geen activiteiten

 

Reacties